Amazonės džiunglėse nufilmuotas 22-ejus metus čia gyvenantis vyras: kas šis paslaptingas žmogus ir kodėl mokslininkai jį slapta stebi? (Video)  (1)

Paviešinti itin reti filmuoti kadrai, kuriuose užfiksuotas vadinamasis vienišiausias žmogus Žemėje. Kaip rašo BBC, šis vyras Brazilijos Amazonės džiunglėse gyvena 22-ejus metus, o jam pačiam šiuo metu yra apie 50-imt metų – jis yra vienintelis likęs gyvas džiunglėse gyvenusios genties narys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuotą medžiagą paviešino Brazilijos organizacija „Funai“, kuri rūpinasi čiabuvių išsaugojimu. O šioje filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip raumeningas vyras su kirviu kerta medį.

Kodėl jis filmuojamas?

„Funai“ šį paslaptingą žmogų stebi nuo 1996 metų. Pagal Brazilijos įstatymus, čiabuviai turi teisę į žemę, tad kas kartą nufilmuotas šis žmogus organizacijai leidžia pristabdyti privačių ūkių plėtrą. Teigiama, kad ši maždaug 4 tūkst. hektarų ploto teritorija, kurioje gyvena čiabuvis, yra apsupta privačių ūkių.

„Jie privalo nuolat įrodyti, kad šis žmogus egzistuoja“, – aiškina čiabuvių teises ginančios organizacijos „Survival International“ darbuotoja Fiona Watson.

Kas jis?

Apie šį džiunglėse gyvenantį žmogų žinoma labai mažai, nors jis yra tapęs įvairių mokslinių tyrimų ar knygų objektu.

Kiek žinoma, šis žmogus nėra niekada turėjęs jokio kontakto su civilizacija ir kitais žmonėmis ar su jais kalbėjęs. Nėra net žinoma, kokia kalba jis kalba.

Manoma, kad jis yra genties, žuvusios 1995 metais, narys. Vienintelis iš jos išgyvenęs.

Daugelį metų Brazilijos žiniasklaida šį čiabuvį sieja su duobėmis, kurios aptinkamos džiunglėse – manoma, kad šis vyras jas naudoja medžioklei ar slėpimuisi nuo pavojų.

Iki šiol egzistuoja vos viena neryški jo nuotrauka. Ji buvo padaryta per vieną iš „Funai“ ekspedicijų ir parodyta 1998 metų Brazilijos dokumentiniame filme „Corumbiara“.

Aktyvistai stebisi, kad šis paslaptingas žmogus vis dar yra puikios sveikatos ir panašu, kad jam puikiai sekasi medžioti, auginti papajas ir kukurūzus.

Organizacija sako, kad čiabuvis aiškiai parodė, kad nenori bendrauti su išoriniu pasauliu, nes praeityje kontaktą norėję užmegzti žmonės buvo apšaudyti strėlėmis jo gentainių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (1)