Netikėtas smalsumas ir draugystė - didžiulė gorila susidomėjo savo piršto dydžio primatu (Video)  ()

Daugiau nei 200 kg sveriantis gorilos patinas praeitą savaitę susirado kiek netikėtą ir vos už jo paties pirštą didesnį draugą. 24-erių Bobo – vakarų lygumų gorila – daugiau nei dvi valandas švelniai žaidė su didelėmis ausimis ir akimis pasižyminčiu naktiniu gyvūnu galaginiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kamerūno valstybėje esančiame „Mefou“ gyvūnų draustinyje globojamas Bobo po žaidimų savo draugą pakėlė į medį, kad šis galėtų tęsti savo kelionę. „Rytinio patikrinimo metu pamatėme, kad mūsų gorila rankose sūpuoja nedidelį galaginį. 200 g sveriantis mažylis tikriausiai gyveno Bobo erdvę juosiančiuose medžiuose arba už tvoros. Ir pats galaginis nerodė jokių baimės ženklų – jis laipiojo gorilos kūnu ir šokinėjo aplink didžiulę beždžionę“, – sakė draustinio atstovai.

Nedideliu draugu susidomėjo kiti Bobo šeimos nariai. Jie tikėjosi, kad gorila leis šiek tiek su juo pažaisti, tačiau didžiulis patinas niekam neleido artintis prie jo mažojo bičiulio.

„Galaginiai yra naktiniai gyvūnai, tad dienos metu juos pamatyti yra labai sunku. Taip pat niekada neteko matyti, kad laukinis primatas bendrautų su draustinyje gyvenančiu išgelbėtu gyvūnu. Bobo su mažyliu praleido maždaug dvi valandas, po to jis grąžino galaginį į medį“, – tęsė jie.

Pasak draustinio darbuotojų, Bobo – draugiškas ir švelnus genties lyderis, jį gerbia jo globojama grupė. Jaunesni patinai Kibu ir Nkamum ne kartą metė iššūkį Bobo ir norėjo užimti jo poziciją, tačiau jiems nepavyko ir jie daugiau nebandė jo nugalėti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()