Internete populiarėja itin paprastas ir originalus kosulio gydymo receptas: ne tik numalšinsite kosulį, bet ir atsikratysite papildomų kilogramų  (8)

Bet kuris persirgęs bronchitu supranta, kad tai sunkiai gydoma liga. Jos metu užsiblokuoja kvėpavimo takai, o tai net ir kasdienes užduotis paverčia neįmanomomis. Paprastai ši liga prasideda įprastu peršalimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėliau gali kilti bronchų uždegimas, kuris lemia tirštų bei pasikeitusios spalvos skreplių išskyrimą. Negydomas bronchitas gali negrįžtamai pažeisti plaučius, todėl labai svarbu šią ligą pagydyti kaip įmanoma greičiau, rašoma dailyhealthpost.com.

Neretai pagerėjus bendrai savijautai, kosulys kamuoja dar kelias savaites. Tam, kad jis praeitų, tradicinė medicina pataria ilsėtis, gerti daug skysčių, vengti dūmų bei garų. Sergančiajam derėtų vartoti sirupą nuo kosulio, bronchus plečiančius vaistus. Sergant bronchitu paprastai tenka gydytis ne vieną savaitę kol yra visiškai pasveikstama.

Vaistą nuo kosulio pasigaminkite patys

Laimei, ten, kur medicina sustoja, mums padeda gamta. Šis namuose pasigaminamas preparatas ne tik nuramins skaudančią gerklę, bet ir padės sukontroliuoti kosulį. Na, o geriausia yra tai, kad jam pagaminti tereikia trijų sudedamųjų dalių: bananų, vandens ir medaus.

Jums reikės:

  • 400 ml verdančio vandens;
  • 2 vidutiniškai prinokusių bananų;
  • 2 v. š. medaus.

Tam, kad pasigamintumėte šią priemonę nuo kosulio, bananus nulupkite ir šakute sutrinkite iki vientisos masės. Ją sudėkite į verdantį vandenį ir uždengę indą palikite pusvalandžiui. Skysčiui atvėsus, įmaišykite medų. Labai svarbu jo neįdėti į vis dar karštą viralą, kadangi meduje gausu karščiui jautrių antioksidantų.

Gautą mišinį supilkite į sandarų indą. Kiekvieną dieną 4 kartus per dieną gerkite po 100 ml. Šį procesą tęskite 5 dienas iš eilės, kiekvieną rytą mišinį pasigamindami iš naujo.

Kodėl tai veikia

Bananuose yra gausu vitaminų, skaidulų, antioksidantų bei kitų sveikatai naudingų savybių. Taip pat tai puikus žaizdų gijimą skatinančio mangano šaltinis. Jis yra būtinas siekiant užgydyti pažeistus plaučių audinius.

Bananuose taip pat gausu baltymo, vadinamo bananų lektinu (BanLec). Mičigano medicinos universitete atliktame tyrime matyti, kad šis baltymas neutralizuoja pavienius organizme esančius virusus. Taip yra todėl, kad bananų lektinas yra traukiamas cukraus molekulių, o vieni pavojingiausių virusų pasaulyje yra padengti būtent tokiomis cukraus molekulėmis.

Medus taip pat yra garsus dėl savo gydomųjų ypatybių. Jis ypač gerai gydo įsisenėjusį kosulį, bronchitą. Vieno tyrimo metu paaiškėjo, kad grikių medus buvo veiksmingesnis nei dekstrometorfanas – dažnai vartojami vaistai nuo kosulio. Pasaulinė sveikatos organizacija (WHO) nurodo, kad medus yra saugus, efektyvus bei natūralus skystis, kuris padengia gerklę bei malšina sudirginimą.

Meduje taip pat gausu vitaminų, aminorūgščių. Jame taip pat randami įvairūs mineralai, tokie kaip kalcis, varis, geležis, magnis, manganas, fosforas, cinkas, kalis bei natris, kurie skatina gijimo procesą.

Na, o vanduo padeda palaikyti skysčių pusiausvyrą organizme, karščiuojant reguliuoja kūno temperatūrą. Jis taip pat iš organizmo padeda pašalinti toksinus, bakterijas bei virusus.

Papildoma nauda

Dar viena šio gėrimo nauda ta, kad bananai yra puiki priemonė numalšinti alkį, nes juose yra paprastųjų ir sudėtinių angliavandenių.

Paprastieji angliavandeniai aprūpina organizmą gliukoze ir suteikia sotumo jausmą, o sudėtiniai angliavandeniai sotumo jausmą pailgina.

Tad 5 dienas po keturis kartus geriant 100 g mišinio suvalgysite mažiau kito maisto, o tai padės atsikratyti ir kelių papildomų kilogramų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(11)
(7)

Komentarai (8)