Svarbi priežastis, dėl kurios turėtumėte kasdien suvalgyti po apelsiną: „pakanka net vieno apelsino per savaitę, o nauda neįkainojama“  ()

Tikriausiai teko girdėti patarimą, kad kasdien reikia suvalgyti po vieną obuolį, nes mokslininkai ir gydytojai pabrėžė antioksidantų, esančių šiuose vaisiuose, naudą. Jeigu obuoliai jau atsibodo, tyrėjai turi gerų žinių, mat šiuos vaisius galite pakeisti apelsinais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Sidnėjaus universiteto tyrimo rezultatų, jei kasdien suvalgytumėte po vieną apelsiną, sumažintumėte apakimo riziką. Tad kitą kartą, kai būsite parduotuvėje, nepamirškite pripildyti pirkinių krepšelį ne tik obuoliais, bet ir apelsinais.

Sveikatos būklė, susijusi su amžiumi, yra vadinama geltonosios dėmės degeneracija. Ji gali paveikti centrinį regėjimą, todėl tai sutrukdo žmonėms aiškiai matyti objektus. Vis dėlto naujo tyrimo duomenys atskleidė, kad apelsinų valgymas gali sumažinti geltonosios dėmės degeneracijos išsivystymo riziką net iki 60 proc.

„Apelsinuose esantys flavonoidai padeda apsaugoti nuo ligos vystymosi. Flavonoidai yra galingi antioksidantai, randami beveik visose daržovėse ir vaisiuose. Jie taip pat turi svarbių priešuždegiminių savybių, reikalingų imuninei sistemai“, – patvirtino Sidnėjaus universiteto tyrimo pagrindinė autorė Bamini Gopinath.

Nors flavonoidai yra randami įvairiuose produktuose, tokiuose kaip obuoliai, uogos, salotos, arbata, raudonasis vynas ar citrusiniai vaisiai, dėl tam tikrų priežasčių, kurios kol kas nėra aiškios, būtent tik apelsinuose esantys antioksidantai yra veiksmingi ir gali užkirsti kelią apakimui.

Ankstesniuose tyrimuose, kuriuose buvo nagrinėjama akių sveikata, buvo siekiama nustatyti ryšį tarp bendrų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų A, C, E, bei regos. Visgi B.Gopinath tyrimas nukrypo nuo normos.

„Mūsų tyrimai skiriasi dėl to, kad mes sutelkėme dėmesį į santykį tarp flavonoidų ir geltonosios dėmės degeneracijos“, – internetinei svetainei „The Daily Net“ teigė ji.

Bandyme buvo nagrinėjami daugiau kaip 2937 asmenys, kurių amžius vidutiniškai siekė 49-erius metus. Tyrimas truko 15 metų.

Mokslininkai įvertino dalyvių mitybos įpročius ir atrado, kad žmonės, kurie valgė apelsinus, patyrė mažesnį apakimo pavojų negu tie, kurie išvis nevalgė apelsinų.

„Pakanka net vieno apelsino per savaitę, o nauda neįkainojama“, – pridūrė B.Gopinath.

Kitas mokslininkų numatomas žingsnis - ištirti įvairių akies ligų genetines ir aplinkos priežastis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()