Lėktuve vos nekilo muštynės, bet oro linijos nusileido ir pašalino dvi tonas krovinio  ()

Skrydžiai gali būti atidedami dėl pačių įvairiausių priežasčių - kartais oro uostas tiesiog yra per daug užimtas, kartais tai lemia oro sąlygos, o kartais - keleivių noras sumušti įgulą. Būtent pastarasis veiksnys lėmė, kad vienas „Sriwijaya Air“ oro linijų skrydis iš Džakartos į Benkulu vėlavo visą valandą. Tačiau keleiviai iš tiesų turėjo dėl ko skųstis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos įlipę į lėktuvą keleiviai pajuto labai stiprų nemalonų kvapą. Jie iš karto suprato, kas jį skleidžia - krovinių skyriuje buvo dvi tonos durijų. Keleiviai taip supyko, kad ėmė rėkauti ant įgulos narių, reikalaudami krovinį pašalinti. Teigiama, kad vos nekilo muštynės, tačiau oro linijos nusileido ir maišus su kvapniaisiais durijais iškrovė. Visa ši painiava užtruko ir lėktuvas pakilo visą valandą vėliau nei buvo planuota. Keleiviai dėl to, beje, visai nepyko - svarbiau jau nekeliauti su šiuo vaisiumi tuo pačiu lėktuvu nei laiku atvykti į kelionės tikslą. Tačiau kuo blogas tas durijus?

Na, nelabai kuo. Jame yra vitamino A, daug vitamino C, šiek tiek kalcio ir geležies. Durijus teigiamai veikia imuninę sistemą, padeda gydytis nuo depresijos, sureguliuoti kraujo spaudimą. Šie vaisiai, kaip teigiama, yra malonaus skonio, šiek tiek saldūs, tačiau jų tekstūra labiau primena mėsą dėl tvirto pluošto. Tiesa, durijus dvokia taip, kad jo beveik neįmanoma pakęsti.

Durijus garsėja savo šlykščiu kvapu, kuris primena kanalizaciją ar supuvusius svogūnus. Blogiausia ne tik tai, kad šis kvapas yra labai šlykštus, bet ir tai, kad jis yra labai stiprus - jo praktiškai neįmanoma išvengti. Dėl to durijus perkantys nuotykių ieškotojai juos dažnai ragauja tik lauke, o kai kuriuos šis kvapas vimdo. Būtent dėl to šis kvapas taip lengvai užtvindė lėktuvo saloną ir žmonės net nesvarstė galimybės pakentėti.

Tai net ne pirmas kartais, kai kvapnusis durijus sukelia tokių problemų. Dar balandį Melburno universitete teko evakuoti 500 studentų dėl pasklidusio neaiškaus kvapo. Buvo manoma, kad kažkur bibliotekoje prasidėjo dujų nuotėkis, svarstyta ir kanalizacijos avarijos tikimybė. Buvo iškviestos tarnybos, kurios nustatė, kad spintelėje kažkas tiesiog paliko durijų ir šis su laiku dvokė vis labiau.

Neaišku, ką su iškrautai durijais darys „Sriwijaya Air“. Kažkas juos nusipirko ir užsakė pristatymą, kažkam jie yra reikalingi. Tačiau tikriausiai kitą kartą durijai keliaus krovininiame lėktuve ar antžeminiu transportu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()