„Rocket Lab“ paleido savo pirmąją komercinę raketą su palydovais iš pačios pirmosios istorijoje privačios paleidimo aikštelės (Video)  ()

Privatus kosmoso technologijų startuolis „Rocket Lab“ sekmadienį sėkmingai paleido savo pirmąją komercinę palydovus nešančią raketą. Įmonė taip dar labiau priartėjo prie savo tikslo – verslui suteikti galimybę iš paleidimo aikštelės Naujojoje Zelandijoje į Žemės orbitą išvesti savo palydovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Septyniolikos metrų ilgo raketa su 6 palydovais buvo paleista iš Mahijos pusiasalio, esančio Naujosios Zelandijos Šiaurės saloje. Tai pirmoji istorijoje privati raketų palydovų paleidimo aikštelė.

Palydovai priklauso įmonėms „Spire Globa“, „Tyvak Nano-Satellite Systems“ ir „Fleet Space Technologies“, taip pat iškeltas ir Pietų Kalifornijos mokinių sukurtas mokomasis prietaisas.

Kartu su raketa į orbitą pakilo ir Miunchene įsikūrusios bendrovės HPS GmbH sukurta „Bavarijos pasididžiavimu“ praminta bandomoji Saulės burė – kosminių aparatų stūmos priemonė, kuri turėtų palydovams padėti greičiau išeiti iš orbitos.

Sekmadienį įvykęs paleidimas – trečias toks bandymas po šiemet dėl techninių problemų du kartus atidėto raketos paleidimo. Sausį „Rocket Lab“ sėkmingai į orbitą paleido bandomąją raketą su trimis nedideliais palydovais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()