NASA pasidalino 10 metų kauptais kvapą gniaužiančiais Marso vaizdais (Foto)  ()

Ar norėtumėte bent trumpam pabėgti iš Žemės? Mes jums siūlome tokią galimybę. Pasigrožėkite tolimo ir kartu artimo Marso vaizdais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Marsas dažnai vadinamas raudonąja planeta, tačiau HiRISE kamera, įtaisyta palydove, skraidančiame aplink Marsą, atskleidžia daug daugiau spalvų.

HiRISE – didelės skiriamosios gebos vaizdo gavimo mokslinio eksperimento (High Resolution Imaging Science Experiment) kamera, esanti NASA palydove „Mars Reconnaissance Orbiter“ (MRO). 65 kg svorio, 40 milijonų dolerių vertės HiRISE viduje yra 0,5 metro ilgio reflektorius, kuris leidžia gauti nuotraukas su skiriamąja geba iki 0.3 m.

HiRISE kamera skirta stebėti Marso paviršių. Itin detalios nuotraukos suteikė galimybę tirti Marso darinių amžių, rasti tinkamas nusileidimo vietas zondams, ir svarbiausia matyti Marso paviršių detaliau nei tai buvo daroma iš orbitos. Visi susidomėję turi galimybę nurodyti HiRISE Marso paviršiaus sritis, kurias nori nufotografuoti. Dėl šios priežasties ir dėl laisvai prieinamų plačiajai visuomenei jau turimų nuotraukų, kamera pradėta vadinti „Žmonių kamera“.

Tad pasigrožėkite mūsų kaimyninės planetos vaizdais.

Daugiau nuotraukų ir jų aprašymų rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(72)
(4)
(68)

Komentarai ()