Darbe jaučiatės neužtikrintai? Štai 12 taisyklių, kurios padės atsipalaiduoti ir darbe jaustis geriau  (2)

Be darbo – blogai. Ir valgyti , ir apsirengti, ir už butą susimokėti reikia, ir nusipirkti kai ko norime. O dirbti sunku: nesibaigiantis vargas, problemos, tenka nuolaidžiauti nepakenčiamo būdo ar kvailiems viršininkams. Tokių, kurie būtų patenkinti savo darbu, pasitaiko retai. Kaip nesikankinti darbe?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsidėmėkite dvylika taisyklių, kurios padės išlaikyti pusiausvyrą tarp to, ką norime daryti, ir to, ką reikia daryti.

1. Jeigu jūsų vadovas būtų manęs, kad gali pasamdyti jus už mažesnį atlyginimą, jis tą būtų padaręs. Niekada negalvokite, kad jums mokama per daug.

2. Niekada nebūkite ištikimesni savo įmonei labiau, nei ji ištikima jums.

3 .Niekada nežiūrėkite į darbą rimčiau už savo bosą.

4. Pradėdami darbą naujoje įmonėje, pirmiausia išsiaiškinkite jos pagrindinę užduotį. Labai retais atvejais tai gali būti produkto kūrimas ar užsakymų įvykdymas laiku. Jūsų veikla visada turi būti nukreipta į pagrindinės užduoties vykdymą. Bandymai sukoncentruoti dėmesį į šalutinius darbus (pavyzdžiui, proceso sisteminimą, naujo produkto kūrimą, užsakymų vykdymą, kai pagrindinė įmonės užduotis – sužavėti investitorius) niekur nenuves, tik veltui gaišite laiką ir erzinsite vadovybę.

5 .Kad ir kur dirbtumėte, jūs turite tris pasirinkimo variantus:

a) atsipalaiduoti ir išmokti patirti malonumą,

b) kentėti ir dejuoti,

c) išeiti iš darbo. Žinoma, jūs galite pakeisti įstaigą, bet vargu ar verta tai daryti, nes naujoje vietoje viskas prasidės iš pradžių.

6. Negaiškite savo laiko pastangoms viską daryti gerai. Labai retai pasitaiko, kad vadovybė to nori. Daugumoje atvejų ji nori, kad darytumėte „taip, kaip liepta“, tada bandymai daryti „taip, kaip priklauso“ nervins visus, o labiausiai – jus.

7. Niekas neklausia jūsų nuomonės. Net jeigu jums pasirodė, kad jūsų nuomonės pasiteiravo – žinokite, kad jums tik pasirodė!

8. Kol niekas netikėtai nenumirė ir jūs netapote atsakingi už sprendimų priėmimą, įsidėmėkite: niekas nenumirė ir jūs nieko nesprendžiate!

9.Jūsų tikrasis vadovas yra žmogus, kuriam nereikia gauti niekieno sutikimo, kad jus priimtų, ir užtenka tik prasitarti kadrų skyriui, kad jus atleistų. Kuo greičiau išsiaiškinkite, kas yra tas žmogus ir niekada su juo nesiginčykite!

10. Sugebėjimą susigaudyti, kas iš tikrųjų vyksta jūsų įmonėje, mažai kas turi iš prigimties. Psichologų tyrimai parodė, kad toks dalykas paprastai geriau sekasi tiems, kurie mažiausiai įsitikinę, kad viską supranta.

11. Nepamirškite priminti sau, kodėl jūs čia dirbate: kartais tenka spręsti įdomias užduotis ir jūs gaunate už tai pinigus, čia yra keli įdomūs žmonės ir visagalis internetas. Visa kita ignoruokite.

12. Svarbiausia: darbe niekada niekam neatskleiskite savo vertės supratimo. Čia niekam nėra reikalo žinoti, ko jūs iš tikrųjų verti!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(11)
(15)
(-4)

Komentarai (2)