Ar žinojote, kad slopintuvai ginklus paverčia saugesniais? Štai kodėl taip manoma (Video)  (2)

Įvairūs šūvio garsą slopinantys įrenginiai, įprastai bendrai vadinami slopintuvais, dažnai matomi kaip nusikaltėlių ar slaptųjų operacijų vykdytojų įrankiai. Tačiau yra ne visai taip. Kai kurie ginklų entuziastai teigia, kad slopintuvai padeda jiems jaustis saugesniais. Bet kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, nesunku suprasti, kodėl šiek tiek prislopintas šūvio garsas šauliui patiktų labiau. Itin intensyvus triukšmas kenkia klausai. Treniruodamiesi šaudyklose entuziastai mažiau kenktų savo sveikatai, jei naudotų slopintuvus.

Prislopintas šūvio garsas, kaip teigiama, taip pat praverstų ir ginant namus nuo užpuolikų grupės. Tai įvertinti sunku, todėl plačiau šio argumento nedetalizuosime. Kur kas įdomiau tai, kad slopintuvų nori medžiotojai.

Medžiotojai dažnai nešioja triukšmą blokuojančias ausines ar ausų kamštukus. Šūvio garsas yra toks skausmingas, ypač kai aplink - daugybė šautuvų. Tačiau medžiotojai ausų apsaugos nemėgsta, nes ji blokuoja ir tuos garsus, kuriuos jie nori girdėti - gyvūnų trypimą ir kitų medžiotojų judesius.

Medžiotojai teigia, kad slopintuvai medžioklę paverčia saugesne - sumažėja traumų tikimybė ir sveikatai daroma žala. Tačiau negalima nepastebėti ir fakto, kad medžiotojams slopintuvai padėtų ir kitaip - intensyvus, per visą mišką aidintis šūvio garsas baido žvėris. Taigi, slopintuvai leidžia medžioti efektyviau, tačiau kartu ir saugiau.

Beje, įdomu tai, kad nepatyrusiems šauliams slopintuvai padeda šaudyti taikliau. Tai - psichologinis poveikis. Dažnas šaulys laukdamas to nemalonaus, ausis skaudinančio garso įsitempia, todėl paleidžiamas ne toks taiklus šūvis, kokio buvo tikimasi.

Kaip veikia ginklų slopintuvai?

Slopintuvai daug kur yra legalūs. Pavyzdžiui, daugelyje Jungtinių Amerikos Valstijų jie yra leidžiami, tačiau juos įsigyti sunku. Patikrinimai trunka kelis mėnesius, o tai atbaido nemažą dalį pirkėjų. Su slopintuvais dažnai medžiojama Europoje. Štai viršuje matoma nuotrauka yra daryta Suomijoje.

Ir tie, kurie mano, kad slopintuvai ar ginklai apskritai turėtų būti nelegalūs, turi savų argumentų. Tačiau įdomu žinoti, kad tas paprastas pasyvus įtaisas bent jau teoriškai ginklą gali paversti saugesniu ir taiklesniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(9)
(3)

Komentarai (2)