Egipte lankytojams atidaryta 4 tūkst. metų senumo piramidė (Video)  ()

Pirmą kartą istorijoje Egipte lankytojams prieinama 4 tūkst. metų senumo Lahuno piramidė, slepianti įspūdingą tunelių tinklą ir senovinį laidojimo kambarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedidelė grupelė archeologų iš Egipto archeologijos ir senovės paveldo ministerijos piramidės laidojimo kambaryje darbavosi daugiau nei metus, jie atliko itin svarbius valymo darbus. Kai piramidė buvo atrasta, ji buvo po storu akmenų ir nuolaužų sluoksniu. Per tą laiką visi akmenys grąžinti į savo vietas, įrengti mediniai laiptai, teigiama ministerijos atstovų išplatintame pranešime.

Piramidės lankytojai taip pat galės apžiūrėti spalvotais piešiniais dekoruotus sarkofagus, kurie eksponuojami po stiklu, bei ryškias spalvingas kaukes. Iš purvo ir molio plytų pastatyta piramidė rasta Egipto Fajumo mieste, pirmą kartą ji buvo atkasta prieš daugiau nei šimtą metų. Ekspertai spėja, kad ją galėjo pastatyti 12-sios dinastijos faraonas Senusretas II.

Faraono Senusreto II laidojimo kambaryje kalbintas A. Sobhy sakė, kad minėtasis faraonas ir jo įpėdinis pasirinko Fajumą, nes norėjo, kad jų amžinojo poilsio vieta būtų siejama su žemės ūkio reformomis ir projektais, inicijuotais būtent Viduriniosios Karalystės metais. Piramidė nuo pat atradimo akimirkos buvo uždaryta, tačiau dabar Egipto pareigūnai nusprendė ir ją paversti turistų traukos centru.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()