Populiariausios plokščios Žemės teorijos ir ką apie tai sako fizikas: jei Žemė išties būtų apvali ir suktųsi, mes nuo jos nulėktume (Video)  ()

Ar teko kada nors matyti planetą, kuri būtų piramidės arba kubo formos? Ne? O štai vienos sąmokslo teorijos šalininkai tikina, kad esame apkvailinti, jei manome, kad mūsų planetos forma yra rutulys. Jų nuomone, Žemė – plokščia tarsi blynas, o šią tiesą nuo mūsų slepia viso pasaulio mokslininkai ir vyriausybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sąmokslui įrodyti plokščios Žemės teoretikai pasitelkia aibę keisčiausių argumentų, kurie net visko mačiusius fizikus priverčia kraipyti galvas iš nuostabos.

„Plokščios Žemės teorijos šalininkai sako, kad jei Žemė išties būtų apvali ir suktųsi, mes nuo jos nulėktume. Tokie argumentai puikiai parodo išsilavinimo stoką. Vadovaujantis šia logika, važiuodami traukiniu turėtume saugotis į mus skriejančių daiktų. Jei traukinys juda, tai kodėl mūsų daiktai nenulekia į šalis?“ – aiškina Fizinių ir technologijos mokslų centro fizikas dr. Sergejus Orlovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()