Netikėtas COVID-19 padarinys - Jungtinės Karalystės gatvėmis važinės automobiliai be galiojančios techninės apžiūros  (4)

MOT - taip sutrumpintai vadinama Jungtinėje Karalystėje vykdoma automobilių techninė apžiūra. Senesni nei 3 metų automobiliai ją atlieka kasmet. Tikrinamos emisijos, kėbulo būklė, stabdžiai, važiuoklė ir kiti mechaniniai automobilio komponentai. Ir dabar kuriam laikui britai apie tai galės pamiršti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MOT (nuo Ministry of Transport) apžiūros yra analogiškos Lietuvoje vykdomoms techninėms apžiūroms. Važinėjimas be MOT gali baigtis didele bauda, tačiau kurį laiką dabar bus taikomos išimtys. Nuo kovo 30 dienos Jungtinės Karalystės gyventojai nebus baudžiami už važinėjimą tvarkingais automobiliais be galiojančio MOT sertifikato.

Tai - COVID-19 pandemijos padarinys. Žmonės raginami likti namie ir į viešumą išeiti tik jei tai absoliučiai būtina. Techninė apžiūra nėra ta būtinybė, dėl kurios būtų galima rizikuoti sveikata ir net gyvybe. Taigi, net 6 mėnesius nuo kovo 30 dienos vairuotojai nebus baudžiami, net jei jų automobiliai neturės galiojančio MOT.

Tiesa, automobiliai vis tiek privalo būti tvarkingi. Negalima važinėti senais laužais, kurie ir taip nebūtų įveikę MOT apžiūros. Už nesaugių automobilių eksploatavimą vairuotojai vis tiek bus baudžiami. Negana to, automobilius be MOT galima naudoti tik būtinoms reikmėms. Bus galima važiuoti į darbą, jei to darbo neįmanoma atlikti iš namų, ar parduotuvę apsipirkti.

MOT apžiūros kol kas dar nėra sustabdytos - būtent dėl to išimtis galios nuo kovo 30 dienos. Sunkiojo transporto (sunkvežimių, autobusų, puspriekabių) apžiūros sustabdytos dar praeitą savaitę. Neabejojama, kad išimtimis bus piktnaudžiaujama, tačiau taip pat neįmanoma paneigti, kad automobiliai kai kuriems žmonėms dabar yra tiesiog būtini.

Jungtinės Karalystės Transporto ministerija ėmėsi ir kitų priemonių COVID-19 pandemijos sulėtinimui. Vairavimo egzaminai yra atidedami, o nuo kovo 23 dienos nebereikia mokėti ir už įvažiavimą į Londono itin žemų emisijų zoną (ULEZ) ir vadinamąją Londono kamščių zoną (Congestion charge). Taip norima padėti žmonėms, ypač medicinos sektoriaus darbuotojams, pasiekti darbą nenaudojant viešojo transporto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (4)