Ernesto Hemingvėjaus brolis buvo įkūręs savo valstybę - kam jam jos prireikė?  ()

Ernestas Hemingwayus - turbūt garsiausias amerikiečių 20 amžiaus pirmosios pusės rašytojas ir žurnalistas. Jis užaugo šešių vaikų šeimoje. Vienas iš jo brolių, Leicesteris, irgi buvo savotiškai garsus. Jis netgi buvo įkūręs savo nuosavą valstybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leicesteris gimė 1915 metais. Kaip ir jo vyresnis brolis, jis buvo rašytojas. Jis rašė apie savo patirtį Antrajame pasauliniame kare, kuomet į patį didžiausio žmonijos karinio konflikto sūkurį buvo įsivėlęs Prancūzijoje ir Vokietijoje.

Leicesteris buvo jauniausias Hemingwayų šeimos vaikas. Jis nebuvo labai artimas Ernestui, kuris už jį buvo vyresnis net 16 metų. Visgi, 1961 metais Leicesteris publikavo savo parašytą Ernesto Hemingwayaus biografiją ir sulaukė didelio pripažinimo. Kritikai gyrė Leicesterio rašymo stilių ir gebėjimą elegantiškai atskleisti brolio gyvenimo detales.

Ši knyga Leicesteriui atnešė ne tik pripažinimą, bet ir nemažai pinigų. Kadangi kaip ir brolis jis buvo labai tampriai susijęs su jūra, jis norėjo įkurti vandenyno tyrimo centrą. Tačiau tam būtų prireikę gerokai daugiau pinigų nei jis galėjo uždirbti iš savo brolio biografijos. Bet Leicesteris turėjo planą.

1964 metais Leicesteris pasauliui pristatė naują valstybę netoli Jamaikos. Naujaja Atlantida pavadinta valstybė užėmė pusę netoli Jamaikos krantų plūduriavusios 2,5 x 9 metrų dydžio baržos. Manote, kad tai tik kvailystė? Leicesteris viską buvo gerai apgalvojęs.

Leicesteris teigė, kad Naująją Atlantidą kuria naudodamasis Guano salų aktu. Pagal šį 1856-ųjų dokumentą amerikiečiai gali užimti bet kurią tarptautiniuose vandenyse esančią salą, jei joje yra guano (paukščių ir šikšnosparnių išmatų telkinių) ir ji nepriklauso kitai valstybei. Leicesteris paskelbė pusę savo baržos JAV teritorija, likusią pusę - Naująja Atlantida. Leicesterio valstybė turėjo ir savo konstituciją. Tiesa, tai buvo tik JAV Konstitucija su Naujosios Atlantidos pavadinimu.

Leicesteris pardavinejo monetas ir pašto ženklus, taip tikėdamasis surinkti pinigų okeanografijos centrui Naujojoje Atlantidoje. Tiesa, sekėsi prastai. 1966 metais Naująją Atlantidą nusiaubė audra. Barža buvo stipriai apgadinta, o tada ją aplankė vietiniai karibų žvejai ir viską pavogė. Tai buvo Naujosios Atlantidos gyvavimo pabaiga.

Pats Leicesteris Hemingwayus nusižudė 1982 metais. Iš tikrųjų, nusižudė net trys iš šešių šeimos vaikų - Leicesteris, Ursula ir, žinoma, Ernestas. Jų tėvas taip pat mirė nuo savižudybės. Ir mokslininkai dabar mano, kad tam buvo ir genetinių priežasčių - visi jie sirgo hemochromatoze, dėl kurios organizme kaupiasi geležis, gadinanti fizinę ir psichinę sveikatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()