Tikra kova su netikrais vampyrais - 1892-ųjų Mercy Brown istorija persmelkta šiurpių ritualų  ()

Vampyrai - tai mistinės būtybės, kurių, žinoma, nėra. Tačiau įvairiuose kūriniuose minimi vampyrai turi istorinių šaknų - žmonės kadaise tikėjo, kad jie egzistuoja. Amerikiečių Brown'ų šeimos atveju vampyrų baimė baigėsi šiurpiais ritualais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1882 metais Rod Ailande mirė Mary Eliza Brown. Tuomet 1886 metais mirė jos 19 metų dukra Mary Olive. 1891 metais jaunėlė Mercy ir jos brolis Edwinas taip pat sunkiai susirgo. Kas taip žiauriai išžudė šeimą? Tuberkuliozė - liga, kuri kadaise buvo labai paplitusi ir praktiškai neturėjo patikimų gydymo būdų.

Mercy netrukus mirė, o Edwinas greitai silpo. Apylinkių gyventojai, matydami kaip vienas po kito miršta vienos šeimos nariai, nusprendė, kad tai - vampyrų darbas. Konkrečiau, naktį iš kapų prisikelia mirę šeimos nariai ir paslapčiomis ateina gerti gyvųjų kraujo. Todėl Brownai serga, ir todėl jie traukiasi ir džiūsta

Šeimos tėvas George'as norėjo išsigelbėti išgelbėti Edwiną, todėl buvo pasiryžęs viskam. Taigi, buvo nuspręsta, kad reikia atverti mirusių Brownų kapus ir užkirsti kelią jų nedoriems darbams. Šiai užduočiai pasiryžo keli kaimiečiai, vietinis gydytojas ir laikraščio reporteris.

Mary Elizos ir Mary Olive kūnai buvo gerokai apirę - jie buvo palaidoti anksčiausiai. Tai vertė kaimiečius manyti, kad ne jos virto vampyrais. Tuo tarpu Mercy kūnas buvo puikiai išsilaikęs. Ką tei reiškia? Negi mergaitė buvo vampyrė? Na, ne. Tiesiog jos kūnas antžeminėje kriptoje šaltuoju metų laiku gulėjo tik porą mėnesių.

Žmonės ėmė ruoštis ritualui. Jie pašalino Mercy širdį (kurioje, kaip teigė nustebęs reporteris, dar buvo kraujo) ir kepenis. Šie organai buvo sudeginti, o jų pelenai buvo sumaišyti su vandeniu. Šis tonikas buvo sugirdytas Edwinui, o likęs Mercy kūnas vėl buvo palaidotas.

Po poros mėnesių Edwinas mirė. Jį, kaip ir kitus jo šeimos narius, pražudė tuberkuliozė. O Mercy sutramdymo ritualas tapo geriausiai aprašyta kova su vampyrais. Tiesa, tuomet Mercy nebuvo vadinama vampyre. Vampyrais laikyti pasakų personažai, o Mercy tiesiog buvo apsėsta velnio ir gėrė savo brolio kraują.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()