Ar kada mokėtės Michaelo Jacksono „Mėnulio eisenos“? Ši mada buvo pasiekusi net delfinus! (Video)  ()

1983 metų gegužės 18 dieną Michaelas Jacksonas koncerto metu pademonstravo judesį, kurį pavadino „Mėnulio eisena“ („Moonwalk“) ir pasaulis išprotėjo. Metų metus milijonai žmonių mokėsi šio judesio. Savotiškos jo versijos buvo mokomi ir delfinai. O kai kurie to išmoko patys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Delfinas, kuriai vėliau buvo suteiktas Billie vardas, 1987 metais sekė keletą burlaivių tol, kol įstrigo užterštoje upėje. Billie buvo išgelbėta ir trumpam pateko į delfinariumą, kuriame plaukiojo su treniruotais delfinais. Iš jų Billie išmoko vieną triuką - pašokti iš vandens ir trumpam plaukti atbula. Šis judesys, irgi vadinamas mėnulio eisena, Billie labai patiko, o delfinų prižiūrėtojai stebėjosi, kad ji jo išmoko pati, tiesiog plaukiodama su kitais delfinais.

Kai Billie atsigavo ir buvo paleista į laisvę, mėnulio eisena išplito tarp kitų Adelaidės pakrantės delfinų. Panašu, kad Billie ir juos išmokė modernaus šokio judesio. Delfinai savo šokius noriai demonstruodavo žmonėms, kurie nustebę grožėdavosi neįprastu laukinių delfinų elgesiu.

Billie gyvenimas baigėsi 2009 metais - mokslininkai nustatė, kad ji mirė dėl inkstų nepakankamumo. Tačiau mėnulio eisenos mada niekur nedingo. Kiti delfinai ir toliau taip šoko, o ir nauji grupės nariai mokėsi jiems šiaip jau neįprasto judesio. Pats entuziastingiausias Jacksono gerbėjas mirė 2014 metais ir dabar Adelaidės delfinai šiais šokiais retai linksmina laivus ir prieplaukoje stovinčius žmones.

Mokslininkai Billie istoriją aprašė 2018-aisiais publikuotame tyrime. Mokslininkai teigia, kad tai, ką jie stebėjo, buvo socialinis reiškinys. Kitaip tariant, mada. Ir kaip tikroji mėnulio eisena su laiku išėjo iš mados, taip ir šis delfinų pomėgis su laiku išnyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()