Tai bent įnamis! Australas paaiškino, kodėl veido dydžio vorui leido metus gyventi savo namuose  (15)

Ak, Australija – žemė, kuri, net jei ji nemėgina tavęs nužudyti, yra didelė tikimybė, jog vis tiek norės, kad būtum miręs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas Australijos gyventojas parodė savo namų svečią, kuris kartu su juo gyvena jau visus metus. Paskelbęs žinią Australijos vorų atpažinimo puslapyje „Facebook“, Džeikas Grėjus (Jake Gray) sakė, kad jis per pastaruosius metus „stebėjo, kaip jis auga“, nes jis buvo milžiniškas voras medžiotojas.

Daugelis jūsų tikriausiai nuspręstų, kad atėjo laikas persikelti į kitus namus, jei tai pamatytumėte, ir teisingai manytumėte, kad namas dabar priklauso vorui.

Bet ne Džeikas, kuris žvilgtelėjo į vorą ir sugalvojo kuo ji galima maitinti. Džeikas socialiniame tinkle parašė, kad jis net tikisi, jog laikui bėgant voras dar paaugs.

„Vorai medžiotojai mūsų namuose visada buvo toleruojami dėl jų apetito tarakonams, ir mes nenaudojame toksiškų chemikalų kenkėjams naikinti“, – paaiškino Džeikas.

Džeikas ir jo šeima vorą pavadino animacinio personažo Šarlotės vardu, kad nuramintų sūnaus Džeko ir dukros Bellos nuogąstavimus, jog voras gyvena su visais.

„Mes pirmą kartą pastebėjome Šarlotę prieš 12 mėnesių ir ji buvo didesnė nei įprasta, ir per metus ji dar paaugo", – pridūrė „stebėdamas, kaip ji ėda naminį Azijos gekoną.“

Nors tai atrodo gana siaubingai, ši konkreti rūšis nėra tokia kenksminga, kaip atrodo. Holconia immanis – geriau žinomas kaip Sidnėjaus medžiotojas – gamina nuodus, tačiau vargu ar juos naudos žmonėms. Jie mieliau bėga, o ne kanda, bet jeigu įkąstų, poveikis būtų nežymus.

 

Daugiausia, ką jis jums gali padaryti – tai išgąsdinti. Štai 2016 metais voras užsiropštė ant žmogaus rankos, o pastarasis taip išsigando, jog įvažiavo į ežerą.

Daugeliu atvejų vorai yra visiškai nekenksmingi ir netgi veikia kaip kenkėjų kontrolės tarnyba, šalindami kitus nepageidaujamus svečius, kurių dauguma yra mažesni už šį vargšą oposumą.

 

Vorai, net tie, kurie užauga iki maždaug 15 centimetrų, yra greiti, todėl (nors tai lengviau pasakyti nei padaryti) geriausias būdas su jais elgtis – išlikti ramiems.

„Ką daryti, jeigu automobilyje ar svetainėje randate didelį vorą? Pirmiausia įsikibkite! Jis neketina jūsų įskaudinti“, – apie vorus rašė elgesio ekologė ir vorų ekspertė Linda S. Rayor.

„Antra, raskite vorui išnešti skirtą konteinerį, suimkite vorą į konteinerį ir paleiskite jį lauke. Medžiotojai vorai beveik niekada neįkanda žmonėms, nes jie pasikliauja savo greičiu, kad išvengtų daugelio plėšrūnų. Jeigu jie įkanda, dauguma įkandimų yra greiti gynybiniai žnybtelėjimai, nesušvirkščiant nuodų.“

„Per 14 metų, studijuojant medžiotojų vorų elgseną, man įkando tik 11 kartų, kai to (dažniausiai) nusipelniau.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(107)
(4)
(103)

Komentarai (15)