Atsisakę vakcinų turėtų atsisakyti ir gydymo? Taip mano žymus vokiečių genetikas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

menten 2020-12-22 08:54
Nedemokratinėse valstybėse taip ir bus (kai kur jau ir yra), tai leis šioms šalims žengti į priekį, o mūsų visuomenė ir toliau kentės nuo bukagalvių - 5G, vakcinos... - aišku, prie dezinformacijos kampanijos smarkiai prisideda Rusija/Kinija, bet vis tiek kai kurių piliečių išsilavinimas viduramžių lygio, todėl jie tampa "naudingais idiotais".
immortallt 2020-12-22 09:08
Iš esmės pritariu, bet galima ir paprasčiau spręsti - be skiepų, be medicininių priežasčių, neįleisti į darželius, mokyklas, neleisti keliauti, darbintis į kai kuriuos darbus.
who 2020-12-22 11:51
Primena sovietmetį, tik kriterijus buvo politinės pažiūros. Kas pasiskiepyje turės imunitetą, nėra ko nerimauti. Dalis nesiskiepyjųsių irgi jau turės natūralų imunitetą. O likę rizikuos, komplikacijos atveju virusas labiausiai pakenks patiems. Ne visiems skiepai tinka, pavieniai tikri ar išgalvoti atvejai nuskamba per forumus ir sėja baimę. Reikia žmones kiek galima plačiau šviesti. Dar galėtų būti sveikatos draudimo lengvatos pasisikiepyjusiems, bet gaunasi sudėtingi išskaičiavimai.
immortallt 2020-12-22 12:10
Who, kam skiepai netinka, geriausiai nuspręsti gali medikai, ne žmonės, kurie tiki, kad skiepuose yra beždžionių liekanų ar skiepai sukelia autizmą. Nesiskiepijantys toliau platins virusą ir galės užkrėsti tuos, kurie negali skiepytis dėl medicininių priežasčių. Netinka skiepai mažiau nei 10% populiacijos. Čia jau užsimetant stipriai. Ir ne, ne sovietmetis. Jei tu keli pavojų aplinkinių sveikatai, būk malonus susitvarkyk. Dar ir draudimą rūkyti mokyklos teritorijoje sovietmečiu pavadink Liberalizmo ir bet kokios laisvės esminė riba - tavo laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė.
Šaras 2020-12-22 12:17
Norėčiau pamatyt tą smegenų vingį, kuris susiejo skiepus ir politines pažiūras.
ZeroFM 2020-12-22 12:20
Ok atsisakau skiepų ir gydymo tai prašom apskaičiuoti kiek mano gydymas kainuotų ir išmokat man tą suma ! Teisinga? TAIP Per žinias rodė kaip kirpėja persirgusi, turinti imuniteta vis tiek negali teikti paslaugų, turi nešioti kauke ( kas jos atvejų VISIŠKAI NEBEREIKALINGA). Bet kažkoks ale Popesorius pareiškė kad yra gripas, kitos kvėpavimo takų ligos ir kauke nešios reikia ...
sub 2020-12-22 12:24
Noriu pridėti, kad turime asmenų, interneto puslapių kurie save laiko egzpertais (ekspertais jų nepavadinčiau) ir kasdiena rašo dezinformaciją į socialinisu tinklus, į savo puslapius, į vlogus ar blogus. O daug bukagalvių juos seka ir tiki jais, net nereik Rusijos ar Kinijos įtakos. N'tą kartą jau neminėsiu pavardžių ir pavadinimų, bet patys žinot apie ką aš šneku.
who 2020-12-22 12:31
Sunku nesusieti, kai pakeitus vieną žodį išeina ta pati taisyklė. O plačiau žiūrint, tai antidemokratija - prigimtinių teisių ribojimas. Taisyklės reikalingos, kad kaip immortallt sakė nebūtų pažeistos kitų teisės. Bet kas apsaugos teises žmogaus, kuris įsitikinęs, kad jam nuo skiepo bus blogiau ir jei jis nėra viruso skleidėjas?
sub 2020-12-22 12:36
Neprimena sovietmečio, nes sovietmetyje net neturėjai pasirinkimo, kaip tuo metu veikusi valdžia pasakė, taip žmonės ir darydavo. Dabar pasirinkimas yra, bet nevisi supranta vieno pasirinkimo pasėkmes. Aš nesuprantu kodėl kiti bijo skiepų, nors nesupranta, nesidomi, prisiklauso nekompetetingų nuomonių ir tada skleidža absurdą kitiems. Tai tokių norėčiau paklausti, ar nevartojate jokių medikamentų, preparatų, papikdų ar vitaminų? Nes jei vartojate, tai turėtumėte žinoti, kad visi jie gali turėti šalutinį poveikį, vakcinos ne išimtis. Bet žmonės galvoja kad jie viską žino tik skaitydami Feisbukus ir googlindami, bet pamiršta kad visų pirma reikai paskaityti lapelį vaistų pakuotės viduje, prieš vartojant bet kokius vaistus, medikamentus, preparatus, vakcinas ir t.t.
vardasas 2020-12-22 12:42
o tai nebus pavadinta diskriminacija? ir kaip spres su tuo iskilusias problemas, kaip neissilavinimas, bedarbyste, darbuotoju trukumas. jei nesiskiepys 50% ir uzdraudi jiems tai daryti, kas nutiks ateityje? as asmeniskai nesiskiepysiu bent jau kolkas, mano imunitetas stiprus, ligonineje buvau tik del traumu ir kudikysteje del karsciavimo, jei ir skiepysiuos tai tik paskutinis.
HardAxe 2020-12-22 13:01
na sutinku, iš dalies. Tokiem žmonėm neturėtų galioti valstybinis draudimas, susirgus ligomis nuo kurių atsisako skiepytis. Bet apsidraudus privačiai tegu juos gydo. Tik išlaidas apmokės privati draudimo kompanija. Viską apspręs draudimo kaina. O su darželiais, juk tai iniciatyvi bendruomenė. Negi jiem sunnku įkurti antivakserių darželį? Man tik nelabai aišku kuo nusikaltę vaikai, kurie ten eis. Jie neturi pasirinkimo.
- 2020-12-22 13:54
O tai galėtumėme su visomis ligomis, kurios yra kontroliuojamos skiepais, padaryti šitaip. Arba skiepijiesi, arba gydaisi privačiai - PSD nedengia. Skiepijaisi ir susirgai - viskas ok, PSD dengia. Tymai, raudoniukė, kovidas*, erkinis encefalitas, poliomielitas, aktyvi sunkios formos TBC - viskas kontroliuojama skiepais. Nesiskiepyji - prisiimi riziką ir nutikus ligai, patuštini kišenes. Jei vaikas neskiepytas ir suserga - nedarbingumo negauni vaiko priežiūrai, ligos pašalpos irgi negauni - tavo problemos ir prisiimta rizika. Ir galėtų besmegeniai gyvent sau ramiai (iki pirmos problemos). *kovidą įrašiau, nes tikėtina, kad vakcinos veiks geriau, nei gripo atveju, kur labai dažna kaita.
ZeroFM 2020-12-22 14:02
Yra produktas, yra jo garantija, yra atsakomybė. Vakcinų atveju TU lieki ant ledo net jei tau pimpalas nebestovės, pusė veido odos nukars, nevaisingu patapsi ir dar milijonas atvejų TU BŪSI ASMENIŠKAI KALTAS nes didžiosios valstybės nuėmė atsakomybe nuo skiepų kompanijų. Jei jau reklamuoji per visus galus kad produktas saugus, efektyvus ir t.t tai prašom prisiimti atsakomybė už visus galimus šalutinius poveikius.
Wildpants 2020-12-22 14:19
Tai gal negydom žmonių su diabetais, padidintais kraujospūdžias ir pan., jei turi antsvorio, negydom rūkorių, jei suserga plaučių vėžiu. Juk sveikai gyvenant irgi mažini riziką šitų lygų. Arba iš vis: PSD dydis mokamas pagal tavo amžių ir lygų istoriją. Atsirado covidas ir tu nesiskiepyji, tiesiog didesnę įmoką moki. AI, bet turbūt tada jau visiškai sugriūtų mūsų sveikatos sistema...
immortallt 2020-12-22 14:20
Vardasas, pažįstamas medikas, kuriam apie 50 metų, dalyvaudavo po 2 maratonus per metus, alkoholį vartoja nebent simboliškai, nerūko, sportuoja nuolat nuo jaunystės, nesirgęs nuo vaikystės - vos išsikapanojo. Praėjo jau daugiau nei pusmetis, kai po mėnesio sirgimo lovoje išlipo, vis dar aplink namą apeiti yra sunku. Taip kad stiprus imunitetas absoliučiai nieko nereiškia, kai organizmas susitinka su visiškai nauju virusu. Dar kartais ir priešingai įvyksta, stiprus imunitetas nužudo žmogų. O šiaip skiepytis pirmiausia tai ne dėl savęs reikia, ypač jei tau iki 50-ties, o dėl vyresnių. Čia susiduriama su ta pačia dilema, kaip pvz. turime Atlanto vandenyną kuriame tarkime, teisę žvejoti turi 50 šalių. 49 paima ir susitaria, kad nuo kitų metų žvejos perpus mažiau, nes ištekliai krenta, o vat atsiranda vienas pilypas iš kanapių, kuris dėjęs skersą ant kitų ir jam rūpi tik jis, jis savo laivyną padidina 50 kartų ir prigaudo tai, ką kiti anksčiau būdavo prigaudę. Su skiepais iš dalies panašiai. Jei pasieksime bent 60% paskiepytų rodiklį (prasirgus nebūtinai susidaro imunitetas, ir nebūtinai ilgalaikis; tarp draugų yra ir tokių, pas kuriuos po 3 mėnesius nerado nieko, o pas kitus po 3 mėn. išliko nedaug sumažėjęs), tai tik minimumas, kad pandemija pradėtų nykti. Kad COVID-19 išvis išnaikinti, pasiekti reikia bent 85% pasiskiepijimą, o šiaip apie 90-95% greitam efektui. to Wildpants, su COVID situacija yra tokia, kad ne tik tu pats sergi, bet sergi kai yra epidemija ir sistema perkrauta, ir dar užkrėti kitus asmenis labai lengvai. Natūralus imunitetas - čia žmogus pats jį nustatys ar kaip? Tokių su natūraliu imunitetu jau ne vienas šimtas miręs ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Vardasas - 50% nedarbas Baik juokus, pasiskiepys tvarkingai visi ir tiek. Čia sėjama panika kai kurių. iš viso ar domėjotės kas per vakcinos? to ZeroFM, nebestovės vs lavonas. Pusė veido odos nukars vs lavonas. Ir kokios to tikimybės? Ir remiantis kuo? Įmonės siekiu apsidrausti nuo kiekvieno organizmo individualios autoimuninės reakcijos. Dar milijonas atvejų? Skaičiuoti matau nemoki. A skaitei kada aspirino galimus šalutinius poveikius? Tiesa, lavonų pasaulyje jau daugiau nei milijonas, o dar neprasirgo nė penktadalis žmonių. Žiū kad nebūtų taip, kad priartėsime prie I pasaulinio karo mirčių per metus skaičiaus. Beje, nesiskiepijantys kompensuos kitiems už mirtis? O apie antibiotikus skaitei? Turbūt irgi atsisakysi juos gerti. Apie narkozės šalutinius poveikius skaitei? Turbūt be narkozės operacijos guliesi, ir antibiotikų po operacijos atsisakai. P.S. kartais nerūkai?
menten 2020-12-22 14:22
. 5 dienų remdesiviro (vaistas nuo COVID) kursas kainuoja 2 000 Eur + personalo išlaidos, lovadieniai, kitas gydymas, net ir Lietuvoje, kur medicina viena pigiausiu, suma yra didelė. Be to, nukreipi personalą ir resursus, nuo kitų pacientų (ko būtų galima išvengti). Kažkaip visi antivakseriai tiek kritikuoja (kad jie įsitikinę) - galima nors vieną argumentą, kodėl (ir kad nebūtų pigus melas, kurį čia jau kai kas bandė prakišti).
menten 2020-12-22 14:29
Tik jau nereikia gąsdinti savo fantazijos vaisiais. Tavo žodžiais tariant: jei piktybiškai nesiskiepysi ir susirgsi COVID - TU BŪSI KALTAS dėl tų žmonių, kuriuos užkrėsi, jei kažkas mirs - mokėsi milijonines kompensacijas, taip pat ir ligoninei
who 2020-12-22 14:45
Tai visai realu, priklauso nuo to, kieno teisininkas gali geriau argumentuoti. Kaip buvo pasiūlymas komentaruose, skirkit fondą skiepų komplikacijoms ir viskas bus Ok. O dabar reikia prisiimti galimus šalutinius poveikius pačiam. Nes čia jau ne laisvas pasirinkimas, o į vienus vartus, tik įvilktas į demokratinį popierėlį.
Wildpants 2020-12-22 14:49
Nu taip, ne vien nesveiki serga hipertenzija ir pan. Bet jei sveri 150+kg tai tokiam turėtų pagal covid skiepo anbalogija nebūt teikiamas gydymas iš psd. O jei nesiskiepysiu ir nesusirgsiu, o jei pasiskiepysiu, susirgsiu, bet nieko neapkrėsiu? Jei skiepai tokie veiksmingi, tai kaip užsikrės gydytojai nuo manęs? Aš nesu prieš skiepus, juo labiau jei tikrai tie skiepai veiksmingi ir be didesnių šalutinių poveikių. Aš prieš tokius išvedžiojimus, kad jei žmogus nesiskiepija (o čia dar ilgi daugelio metų klausimas kada visiems laisvai bus prieinamos vakcinos ir dar už dyką), tai jam nesuteikt gydymo ir pan. Ir kaip rašė who, tad tokie visokie žmogaus apribojimai buvo sovietmečiu dėl politikos (iš esmės ir panašiai buvo ir prieš žydus) Viskas vardan saugesnės ir geresnės visuomenės.
immortallt 2020-12-22 14:53
Jei skiriamas fondas už komplikacijas mokėti skiepijantis, atsisakantys skiepytis turi kurti fondą, į kurį mokės dėl COVID tiesiogiai ar netiesiogiai mirusiųjų artimiesiems kompensacijas. Kodėl toks fondas blogai? Nes tada prasidės apgaudinėjimas ir bandymas nesusijusių ligų pririšti prie vakcinos. Pasiskiepysi, nutrenks žaibas ir kaltins kad vakcina didina elektros laidumą ir dabar žaibai ištrankys (no joke, čia jau bando taip sukti). Seselė apalpo skiepijama (žinojo kad taip bus), tai jau kaltinimai vakcinai, kad net sąmonę prarado žmogus kaip paveikė smegenis. Tokių atvejų aiškinimuisi, ar tikrai komplikacijos buvo dėl vakcinos ar ne, skirti reikės milžiniškas sumas, arba sukčiai praturtės. O komplikacijų gydymui pinigai visada skiriami. Bet vakcinų komplikacijų tikimybė yra daugiau nei tūkstantį kartų mažesnė (čia turint omeny ir išbėrimą ar temperatūros pakilimą iki 37), nei rimtos komplikacijos nuo viruso.