Atsisakę vakcinų turėtų atsisakyti ir gydymo? Taip mano žymus vokiečių genetikas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

menten 2020-12-22 14:56
. ČIa nepalyginama nei su CD, nei su hipertenzija - nes šiuo atveju yra aiški (95%) profilaktikos priemonė ir brangus, komplikuotas gydymas + rizika aplinkiniams ir personalui (ko nėra CD ir AH). Ir čia nėra kažkokios naujos diskusijos - per tymų protrūkį buvo panašių pasiūlymų, bet galit būti ramūs, mažai tikėtina, kad tai bus įgyvendinta.
who 2020-12-22 15:01
Tegul valstybė moka ir už farmacijos neatsakomybę, bent covid atveju, kad pritraukti didesnį procentą. Nesu prieš vakcinas, tiesiog teoriniai klausimai. Ir gal rinkčiausi laiko patikrintą vakciną, AstraZeneca šiuo atveju. Jei valstybė nesiūlys, teks pačiam pirkti (jei bus mūsų rinkoje).
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-22 15:21
Aha, : nosis pavarvėjo - antibiotikai, gerklytę užnieštėjo - antibiotikai... Dabar šika į batą, kad tuoj nebeturės veiksmingų antibiotikų, nes bakterijos įgyja jiems imunitetą. Ir viskas tik todėl, kad antibiotikai buvo išrašomi ne kaip vaistas, o kaip kokie maisto papildai. Va tau ir mokslas, prasiskynęs kelią iki daktarės, kuri nenorėdama rizikuoti savo karjera, "iškvietė gaisrinę degtukui užgesinti" Kažkada susižalojau ranką - susmigo kokių 4-5cm šukė. Kitą dieną kaimynė pažiūrėjo - sako tau čia reik važiuot susisiūt. Mano nuomone ir taip būtų sėkmingai sugiję - susižeidžiu ne taip jau retai ir sėkmingai pasveikstu be jokių vaistų. O ir pačių žaizdų įprastai nedizenfekuoju. Pleistras arba izoliacija geriausia priemonė Na bet tą kartą nuvariau... Sušvirkštė dar nuo stabligės skiepų. Po valandos ranka taip sutino, kad jau vos galėjau pajudinti pirštus. Atsirado skausmas, kurio prieš tai beveik nebuvo. Tas patinimas ten laikėsi 1-2sav., ranka visa pamėlus, nuolatinis diskomfortas. Galiausiai užduodu sau klausimą: o kokio velnio jie mane skiepijo nuo tos stabligės, kai susižeidžiau vonioje griūdamas ir sudaužydamas stiklinę? Tai gerai, kad nuo pasiutligės nekilo noras dar paskiepyti, nes nu maža ką... Tai kas liečia COVID, tai manau pirmiausia antikūnių testas ir tik po to turi būti keliamas klausimas dėl skiepų reikalingumo. Tai bent jau bus arčiau mokslo, o ne isterijos O šitam vokiečių genetikui reikėtų sušvirkšti visus kada nors žmonių sukurtus skiepus, nes nu "blogiau gi nebus", o žmonija turės galimybę tuo įsitikinti praktiškai
kukulis4 2020-12-22 15:26
Yra siokia tokia moraline dilema. Gydytojas yra daves priesaika, ir dauguma gydytoju gelbes zmogu, net jeigu jam ant kaktos bus istatuiruota 'dalbajobas antivaxeris'. Bet uz durnuma nubaust neileidziant i darzelius, lektuvus, parduotuves, viesaji tp, jei demokratiska visuomene taip nusprestu - kodel gi ne.
who 2020-12-22 15:33
Čia jau sovieticus visuomenė, bet galiausiai daugumos žodis lemiamas (jei bus referendumas)
menten 2020-12-22 15:44
Tai kokios tos komplikacijos? Prašom pagrįsti kiekvieną teiginį konkrečiai su faktais. Nes tokios diskusijos "kas būtų, jei būtų, jei nebūtų" beprasmės, aišku, pseudomokslui labai tinkamos (o kas galėtų paneigti?). Ir čia ne medikų lengvesnis gyvenimas, o visuomenės - tiek ligoninių apkrova, dėl žmonių sveikata.
bahuriux 2020-12-22 16:03
Aš už vakciną, bet tikrai nepasirašysiu jokio popieriaus, kuriame teigiama "jei kils komplikacijos ilgalaikėj ir trumpalaikėj perspektyvoj esi pats durnas ir kaltas kad skiepijiesi" paprašysiu kopijos ir nusifotkinsiu visus dokumentus su tuo susijusius. Tarp kitko turiu visus ir nuo erkiu ir tt. skiepus tik gripo skiepą šiais metais paraleidau, nes gripu sirgti "nebemadinga" šiemet, šiemet ant bangos corona. Suprantu, kad reikia skiepytis visiems, bet permažai ištestuotos tos vakcinos, tai būti ta laboratorine bandomaja žiurke nėra jokio noro. Kažkurios iš vakcinų tos kur laikomos perspektyviausiom ir jomis žada skiepyti Europoj ir JAV nes veiksmingiausios lasteles veikia genetiniam lygyje, kaip ir patys virusai, truputi baugu pasėkmės gali būti blogesnės už tą peršalimo viruą. Skiepyjama manau turi būti tokia tvarka, pirma Veryga, beja jis turi būti visada su kauke net ir namie ir tupėti namie šiaip dėl visa ko nes svarbi persona. paskui visi seimo nariai ir visi kas dirba valdžioj, nes jie mums labai svarbūs jie turi dirbti ir nesirgti, medikai, rizikos grupėj kas yra, Visi savanoriai, Įmonėse skiepyti pradėti tik nuo aukščiausias pozicijas užimančius, tik tada versti (tiesiogiai, ar netiesiogiai) darbuotojus skiepytis, ta prasme jei skiepai bus priverstiniai, ar pusiau priverstiniai, skiepyti nuo aukščiausias pozicijos iki žemiausios. Tik tokiu atveju visuomenėj bus pasitikėjimas "beta test" stadijos skiepais.
who 2020-12-22 16:04
Pagal jus, verkiu kaip mergaitė dėl minimalios tikimybės. Bet jei kalbam apie visuomenės užtikrintumą, reiktų grįžti prie abipusės atsakomybės, ty draudimo fondo. Bet kokiu atveju iš mano artimos aplinkos skiepytis planuojame + gal dar reiktų sveikatos draudimo. Nors draudimo kompanijos irgi visaip manipuliuoja, kad nereiktų išmokų mokėti.
who 2020-12-22 16:08
Ar Veryga bus dėl visko kaltas, kaip Baltarusijos Lukašenka? Skirtumas tik tas, kad jis jau ne ministras.
menten 2020-12-22 16:16
Panaši ir bus tvarka. Tik seimo nariai gal negaus pirmumo tvarka, bet tikrai bus, kas vakcinuosis neoficialiai (per ryšius). Mąstykit kritiškai - jei ta vakcina būtų tokia bloga ar medikai vakcinuotųsi pirmi? O jei iškristų visi medikai, tai būtų tiek problemų, kad COVIDas atrodytų kaip balutė
bahuriux 2020-12-22 16:18
Jis sveikatos ministras, nuo jo priklausė visi debilavoti suvaržymai kada to reikėjo ir nereikėjo, bet sugebėjo mokinius sugrūsti tūkstančiais į mokyklas atgal ir rinkimų nesugebėjo organizuoti nuotoliniu būdu, kad pandemija sėkmingai išplistu. Kas ten kalbėjo apie antivakserių atsakomybę, palyginus su šimtais tūkstančių kurie užsikrėtė, o dar kiek užsikrės, dėl valdžios nekompetingumo smulkmena.
kukulis4 2020-12-22 16:23
Kur tu cia matai ta sovieticus visuomene? As analogijos neizvelgiu niekaip.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-22 16:25
, o tau neatrodo, kad pats šūdų prikūrei? 1. Tai yra FAKTAS, o ne mano pasipiktinimas. Šito straipsnio neskaičiau - tiesiog sugooglinau. Bet prisimenu skaitęs ne vieną straipsnį ta tema. https://www.diga.lt/nemaloni-tiesa-anti ... e-reikalo/ 2. Puikiai prisimenu į kurią ranką leido. Nelabai man ten rūpėjo ant ko pasirašinėju - kaimynė dirba klinikose, tai ji ten viską ir suorganizavo. Ir kaip paskui pati sakė, kad suleido nuo stabligės. Kadangi atmintis jau toks kintamas dalykas, tai negaliu garantuoti, kad minėjo būtent skiepus - gal tik tokį vaizdą susikūriau. Bet tas švirkštas, mano manymu, ir sukėlė visą tą patinimą. Žinoma negaliu atmesti tikimybės, kad būtent tai galėjo išgelbėti mane nuo rankos amputacijos. Nors vaikystėje nuolat iš kiemo grįždavau su nubalnotais keliais ir alkūnėm, su žaizdom pilnomis žemių - pasidraskydavau šašus ir atgal pas šaiką - nereikėjo nei skiepų, nei stebuklingų tepalų. Tam tiesiog neturėjau išugdytų baimių 3. Va va, apie ką ir šneku: tiek antibiotikai, tiek vakcina reikia-nereikia yra brukama. Tu su savo įsitikinimais susileisi vakciną net nepasitikrinęs ar neturi natūraliu būdu įgijęs imuniteto. Žodžiu skiepysies vardan idėjos 4. Jo, jo... užkrėsti Agresyvus barbaras Gal čia tiesiog iš savo tos užtemusios smegeninės susirinkai visas žiurkes ir sviedei ten, kur nepatinka
immortallt 2020-12-22 16:26
Tik ką kalbėjo Kauno klinikų vadovas. Tie kurie persirgę, turi laikiną imunitetą, bet nebus skiepijami pirmomis bangomis, tik kai bus paskiepyti kiti, nepersirgę ir rizikos grupėse esantys asmenys. Tas pats ir gydytojams galioja. Who, Su tuo fondu pasekmėms, dar kartą klausiu, ar tada atsisakantys skiepytis be fondo ir nesiskiepijantys susimes ant fondo mirštantiems nuo COVID kol jie žaidžia? Žaidžiam lygiomis taisyklėmis. Žmonės bijo skiepų, kurių ilgalaikis šalutinis poveikio tikimybė daugiau nei 1000 kartų mažesnė, nei viruso, nuo kurio skiepijama. Vat dėl to ekonominiai modeliai ir neveikia - žmonės nėra racionalūs. Todėl žmonės ir rūko, nors ir numirti nuo pvz. plaučių vėžio per 20 metų tikimybė bus kokia 1/100, tai niekam nebaisu. Bet jei 1/100000 per metus užsitraukus cigaretę ji sprogtų ir nuneštų galvą (bet užtat nebesukeltų kitų ligų), tai vajezau koks vajus pakiltų. Beje, aš tas, kuriam tikimybė šalutinio poveikio yra padidinta, bet skiepysiuosi. Tik dar reikės pasitarti su gydytoju, kuri vakcina man geriau. Kaip ir sakiau, jei jums nerūpi vyresni nei 50 metų žmonės, ir manot, kad geriau jog jie išmirtų, žinoma geriau nesiskiepyti.
kukulis4 2020-12-22 16:27
Veryga buvo visiskas nulis. nekompetetingas ir nesugebantis net savo minciu sklandziai destyt. Jau nekalbu apie nuoseklumo visiska nebuvima. Tokiose pareigose zmogus turi but nuoseklus iki kaulu smegenu, nesigilinant i tai koks jo naratyvas.
vardasas 2020-12-22 16:36
Na kai as busiu paskutinis vadinasi tu nebusi paskutinis ir tavo gimine nebus paskutiniai, valio jus isgelbeti, o be reikalo.
menten 2020-12-22 16:37
1. Ne taip supratai, ką norėjau pasakyti. Mokslas nuo pat pradžių teigė, kad antibiotikams bus įgytas atsparumas, kaip ir medikai. Toks yra ir buvo mokslinis požiūris - tu teigi, kad mokslas skatino antibų vartojimą visais atvejais ir nesitikėjo tokių pasekmių - nu bet jeigu dar Flemingas apie tai įspėjo, tai akivaizdu, kad čia ne klaidingas faktas. Kitas dalykas, kad pacientai patys prašo antibiotikų dėl slogos. Taip ir reikia formuluoti. 2. tada buvo padaryta klaida. Injekciją (nesvarbu - vakcina, serumas, vaistas) privaloma atlikti į sveiką ranką, be jokių žaizdų - priešingą arba sėdmenis. 3. Apie antibus atskira kalba. Bet dėl vakcinos - kodėl jos nereikia? Argumentuok. Mokslininkai eilinį kartą išgelbės daugybę gyvybių. Bet bukapročiai ne tik 'ačiū' nepasakys, bet dar pils purvą ir keiks. 4. Aš nesiūlau tyčia sukelti žalą kitam žmogui (nors realiai nieko nebūtų, bet tavo intencija tokia - kad jam būtų blogai).
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-22 17:04
Ne, mano intencija tokia, kad tas žymus vokiečių genetikas su savo tokiu pareiškimu (ale leiskit dvėsti tiems, kurie jam nepaklūsta) mažai skiriasi nuo to tautiečio, kurio vardas šiandien yra tabu - jis irgi manė, kad taikė teisingus sprendimus!
who 2020-12-22 17:08
Sumokėčiau 3 eurus vietoje 2, kad būtų toks fondas perkant skiepus. Ir sumokėčiau 5, jei tai dengtų gydymo išlaidas kitiems nukentėjusiems nuo covid. O 2 eurai, tai nuleak'inta skiepų kainą (buvo straipsnis neseniai), už kiek ES valstybės turėtų pirkti.
HardAxe 2020-12-22 17:30
Tiesa, dėk skiepų reikalavimo. Yra ligų, kurių skiepai nėra efektyvūs, pvz gripas. Arba brangūs (ŽPV, encifalitas). Manau Tai gydyk, bet užsipildant ligoninėms priorituok į galą ir už intensyvią terapiją išrašyk sąskaitą ligonių kasų vardu. Kad ir dalinę. Turbūt esu naivus, bet tikiuosi, kad nuo 2021 antros pusės įvažiuojant į EU šalį bus reikalavimas turėti covid`o vakciną.