Atsakė, kaip greitai ateiviai galėtų užkariauti Paukščių Tako galaktiką: be sukčiavimo - tik naudojantis jau mokslui žinomomis technologijomis  ()

Paukščių tako kolonizavimas yra nesuvokiama užduotis mums, paprastiems žemiečiams, tačiau nežemiškai civilizacijai, galinčiai šokinėti nuo vienos žvaigždės sistemos prie kitos, tai šokiruojančiai įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai teigia, kad norint užkariauti ir kolonizuoti visą vidinę galaktikos dalį, ambicingos ateivių lenktynės užtruks apie vieną milijardą metų, rodo tyrimai, paskelbti Amerikos astronomijos draugijos žurnale „Research Notes“.

Tai gali atrodyti komiškai ilgas laiko tarpas, tačiau tyrėjai „Gizmodo“ teigė, kad tai nėra taip blogai, palyginti su tuo, kiek laiko galaktika laukė, kol bus užkariauta.

Kodėl ateiviai norėtų užkariauti mūsų galaktiką? Na, tai yra atskiras klausimas, bet idėja nėra tokia tolima. Pagalvokite tik apie tai, kiek daug Žemės gyventojų kalba apie Mėnulio, Marso ir kitų vietų kolonizavimą.

Pagrindinės taisyklės

Tolimosios mokslinės fantastikos srityje itin pažangi nežemiškoji civilizacija galėtų Žemę paversti pelenais ir akies mirksniu pretenduoti į galaktiką. Tačiau mokslininkai norėjo, kad jų galaktikos užkariavimo modelis būtų šiek tiek pagrįstas realybe, todėl jie nustatė technologinius apribojimus, atspindinčius patikimesnį scenarijų. Tai reiškia, kad „iškreiptos erdvės varikliai“ (angl. warp drive) neveikia, planetų civilizacijos laikui bėgant miršta, o erdvėlaiviai keliauja greičiausiu greičiu, kurį šiandien galime pasiekti naudodamiesi savo technologijomis.

 

„Tai reiškia, kad mes nekalbame apie greitai ar agresyviai besiplečiančią rūšį, ir nėra jokio „iškreiptos erdvės variklio“ ar kažko panašaus“, – „Gizmodo“ sakė tyrimo bendraautorius, astrofizikas Jasonas Wrightas. „Modelyje yra tik kosminiai laivai, kurie daro dalykus, kuriuos mes iš tikrųjų sugebėtume padaryti, pavyzdžiui, tokias technologijas, kurias galime sukurti šiandien, galbūt kosminius laivus, naudojančius saulės bures, varomas milžiniškais lazeriais, arba tiesiog labai ilgaamžiškus erdvėlaivius, galinčius keliauti 100 000 metų.“

 

Bet jie vis tiek gautų tam tikrą pagalbą – net jei ateivius riboja nuobodžios senos taisyklės, pavyzdžiui, šviesos greitis, pats galaktikos judėjimas jiems suteiktų šiek tiek postūmio kelionėje.

Papildomas postūmis

Mokslininkų modelio animacijoje galite stebėti, kaip ateiviai šokinėja tarp žvaigždžių, greitai sukdamiesi spirale aplink galaktikos centrą, užimdami vis didesnę galaktikos dalį.

„Pačios žvaigždės juda aplink, taigi, jeigu ateiviai nuspręstų uzurpuoti netoliese esančią sistemą, žvaigždė juos perkeltų į kitą galaktikos dalį, kur klaidžioja daugiau naujų žvaigždžių“, – sakė Wrightas „Gizmodo“.

Žinoma, visa tai tik kelia dar svarbesnį klausimą: jei šie teoriniai ateiviai yra tokie pajėgūs užkariauti galaktiką, tai ko jie laukia?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(14)
(10)

Komentarai ()