Po istorinio Salvadoro sprendimo dar viena pasaulio valstybė sieks legalizuoti bitkoiną – ar tai taps pasauline tendencija? (Video)  ()

Po to, kai neseniai Salvadoras tapo pirmąja pasaulio valstybe, įvedusia bitkoiną kaip savo teisėtą valiutą, jo pėdomis seka dar viena valstybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus po to, kai Salvadoras priėmė bitkoiną kaip teisėtą valiutą, Paragvajus taip pat nustatė kriptovaliutos priėmimo kursą.

Įstatymų leidėjas Carlitos Rejela neseniai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad liepą Nacionaliniame kongrese pristatys įstatymo projektą dėl bitkoino legalizavimo.

Taičiau tai nebus taip lengva. Salvadoro prezidentas Nayibas Bukele užtruko vos tris dienas nuo paskelbimo prie teisės aktų priėmimo.

Rejela planuoja pateikti teisės aktus parlamente, kuriame jo partija turi tik dvi iš aštuoniasdešimties vietų, pranešė „Euronews“.

Jam tikrai reikės dvišalės paramos, kad tai paverstų realybe. Sunku įvertinti, kaip tai pavyks, nes liepą taip pat bus atskleistas Rejelos įstatymo projektas.

Vis dėlto jis palaiko verslą. Paragvajuje įsikūrusi pramogų holdingo kompanija „Group Cinco“ praėjusią savaitę paskelbė, kad 24 jos verslai nuo liepos priims kriptovaliutas.

 

Nors tokios šalys kaip Kinija ir Indija nustato kriptovaliutų draudimus, Pietų Amerikos šalys siekia naujų galimybių po to kai JAV, Jungtinė Karalystė, Japonija, Kanada, Australija ir Europos Sąjunga leido atsiskaityti kriptovaliutomis verslo įmonėms. Tokios įmonės kaip „Microsoft“ ir „Tesla“ jau pradėjo priimti kriptovaliutas.

Aplinkosaugos problemos, susijusios su kriptovaliutų „kasyba“, yra pagrindinis trūkumas, tačiau Pietų Amerikos šalys gali turėti tinkamą sprendimą. Pavyzdžiui, Salvadoras planuoja panaudoti geoterminę energiją iš savo ugnikalnių bitkoinų kasybos įrenginiams. Paragvajaus energijos poreikius patenkina hidroelektrinė, kurios 90 procentų pagamintos elektros eksportuoja į Braziliją ir Argentiną.

 

Pašalindama šiuos rūpesčius, Rejela kloja pagrindą kriptografijos entuziastams ir investuotojams, kurie ieško saugių prieglobsčio po išvykimo iš Kinijos.

Tai susiję ne tik su kriptovaliutomis. Rejelos projektas skirtas didesnėms investicijoms į Paragvajų.

Tikėtina, kad kitos Pietų Amerikos šalys taip pat gali naudoti šį perspektyvų verslo skatinimo šabloną, pritraukdamos investicijas į savo regioną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()