Paslaptingos ateivių kaukolės, dolmenai ir Atlantida? Ko nacių Vokietijos okultistai slapta ieškojo Sovietų Sąjungoje: 2015 m. rasti šių paieškų likučiai (Foto, Video)  ()

Nacių Vokietijoje arianizmo arba rasinio pranašumo sampratos patyrė keletą metamorfozių. Kurį laiką SSRS tapo ta vieta, kur naciai bandė rasti, jų manymu, įtikinamiausius savo pačių išskirtinumo įrodymus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-07-15 Paslaptingos ateivių kaukolės, dolmenai ir Atlantida? Ko nacių Vokietijos okultistai slapta ieškojo Sovietų Sąjungoje: 2015 m. rasti šių paieškų likučiai (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes neturime nieko bendro su žmonėmis, kurie nacionalizmą supranta tik kaip legendų ir mitų rinkinį. Dabar šie žmonės pradeda vykdyti tyrimus, remdamiesi mitine atlantų kultūra!“ 1936 m. sakė Adolfas Hitleris, praėjus metams po „Ahnenerbe“ sukūrimo („protėvių paveldas“).

Tai praktiškai buvo visas vokiečių „tyrimų institutas“, tiriantis okultines praktikas ir legendas. Kaip tokia organizacija teisėtai galėjo egzistuoti vadovaujant fiureriui?

Santykiai tarp Hitlerio ir įvairių rūšių okultistų buvo sudėtingi ir patyrė daugybę pokyčių. Iki 1920 m. jis ir jo bendražygiai iš būsimos nacionalsocialistų partijos iš tikrųjų domėjosi mistiniais vokiečių kilmės aspektais. Jie užsukdavo į įvairias draugijas (tokias kaip „Thule“ draugija), kurios tyrinėjo pagonybę ir senovės germanų kultus.

Pavyzdžiui, Alfredas Rosenbergas, kurį 1934 m., nepaisant Bažnyčios pasipiktinimo, Hitleris paskyrė intelektualinio ir ideologinio švietimo partijoje priežiūrą, buvo neopagonis. Nepaisant to, Hitlerio susidomėjimas okultistais vėliau sumenko. Ir viskas baigėsi jo atvirais išpuoliais prieš juos knygoje „Mein Kampf“.

 

Nepaisant viso to, „Ahnenerbe“ egzistavo iki 1945 m. Tarp Vokietijos elito buvo daugybė žmonių, kurie vis dar entuziastingai palaikė jos idėjas. Labai greitai po jos sukūrimo „Ahnenerbe“ oficialiai tapo SS dalimi. Daugiau nei 300 organizacijos tyrinėtojų toliau siekė vadinamosios „vokiečių rasės“ paveldo ir tradicijų tyrinėjimų.

Tiesa, iš tikrųjų jie dažnai ieškojo labai keistų daiktų visame pasaulyje, tokių kaip karaliaus Artūro kardas ar Šventasis Gralis. Okultistai visus tokius dalykus laikė „arijų lobiais“. Jie tikėjo, kad dalis jų buvo Kaukaze, Sovietų Sąjungoje.

Atlantidos paieškos

Remiantis kai kuriomis nacių teorijomis, Tibetas galėjo būti arijų rasės lopšys. 1938 m. „Ahnenerbe“ nariai, vadovaujami zoologo Ernsto Schaeferio, kuris buvo iš artimo Hitlerio rato, leidosi į ekspediciją į Himalajus, kur, be mokslinio darbo, ieškojo „arijų“ protoreligijos pėdsakų ir atlantų – laikomų „arijų“ protėviais.

Buvo tikima, kad atlantai vis dar egzistuoja ir slepiasi giliai Tibeto urvuose. Akivaizdu, kad tyrinėtojai iš vietinių lamų negavo jokios informacijos apie įėjimą į tokius urvus, tačiau tuo jų ieškojimai nesibaigė. Buvo suformuota teorija, kad į Tibeto urvus yra „galinis įėjimas“ ir kad jį reikia rasti per Kaukazą.

 

„Ahnenerbe“ veikla Kaukaze yra gerai žinomas faktas. Tikėtina, kad vokiečių okultistai Kaukazą galėjo laikyti kaip prieinamesnę Tibeto versiją, ir jie taip pat ten ieškojo įvairių „stebuklų“.

1942 m. rugpjūčio mėn. elitinis Vermachto kalnų padalinys su „Ahnenerbe“ nariais užkopė į Elbruso kalno viršūnę Kaukaze ir iškėlė nacių vėliavą. Operacija buvo pavadinta „Edelweiss“ ir, pasak ekspertų, jokie kariniai tikslai to negalėjo pateisinti: naciams tereikėjo prasiskverbti į Užkaukazę, kad jie galėtų kontroliuoti Juodosios jūros uostus ir Baku naftą, ir jiems nereikėjo kopti į viršūnes.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(41)
(5)
(36)

Komentarai ()