Vienas labiausiai šokiruojančių medicinos atvejų – jauniausia patvirtinta mama medicinos istorijoje: Lina Medina (Foto, Video)  ()

Mergaitė tapo jauniausia patvirtinta mama istorijoje. Kaip galėjo nutikti toks šokiruojantis dalykas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lina Medina gimė 1933 m. Ticrapo kaime, Peru. Būdama penkerių metų Liną į ligoninę atvežė tėvai, kurie skundėsi ekstremaliu dukros pilvo augimu. Mergaitės tėvai iš pradžių manė, kad jų dukra turi didžiulį pilvo naviką, tačiau po Pisco miesto gydytojų apžiūros, jie sužinojo, kad ji yra septintą mėnesį nėščia.

 

Daktaras Geraldo Lozada tapo Linos gydytoju, visiškai perėmusiu išskirtinį medicininį atvejį. Daktaras Lozada nuvežė Liną į pažangesnę Limos ligoninę, kad patvirtintų nėštumo diagnozę.

Diagnozė pasitvirtino. Lina gimė su reta liga, vadinama „ankstyvu brendimu“. Ankstyvas lytinis brendimas iš esmės yra ankstyva seksualinio vystymosi pradžia.

Dauguma mergaičių brendimą pradeda patirti maždaug dešimties metų (berniukai paprastai pradeda šiek tiek vėliau, maždaug 11–12 metų). Pirmąsias mėnesines Lina patyrė, būdama dviejų su puse ar trijų. Iki ketverių metų jai visiškai išsivystė krūtys. Per penkerius metus jos kūnas parodė dubens išsiplėtimą ir pažengusį kaulų brendimą.

 

Lina Medina oficialiai tapo jauniausia patvirtinta mama medicinos istorijoje – būdama penkerių, septynių mėnesių ir 21 dienos. 1939 m. gegužės 14 d. po cezario pjūvio, kurio reikėjo dėl jos mažo dubens, ji pagimdė berniuką. Operaciją atliko Lozada ir daktaras Busalleu.

Vaikas, sveriantis 2700 gramų, buvo gerai išsivystęs, geros sveikatos, ir jį priėmusio gydytojo vardu buvo pavadintas Gerardo.

Kaip ir buvo galima tikėtis, iš karto buvo svarstoma seksualinė prievarta. Linos tėvas buvo suimtas įtariant išžaginimą ir kraujomaišą. Jis buvo paleistas dėl įrodymų trūkumo. Lina Medina niekada neatskleidė, kas yra tikrasis jos vaiko tėvas, ar aplinkybių, susijusių su jos apvaisinimu.

Remiantis 1955 m. straipsniu, kuriame apžvelgiamas atvejis, „kai kurie nurodė, kad Andų kaimuose, pavyzdžiui, Linos gimimo vietoje, indėnai dažnai šventė šventes. Tai dažnai baigdavosi orgijomis, kuriose išprievartavimas nebuvo neįprastas“.

Bėgant metams daugelis žmonių pavadino jos istoriją visiška apgaule, tačiau nemažai gydytojų bėgant metams ją patvirtino remdamiesi biopsijomis, vaisiaus skeleto gimdoje rentgeno nuotraukomis ir ją prižiūrinčių gydytojų darytomis nuotraukomis.

 

Gerardo ilgai manė, kad Medina yra jo sesuo, tačiau būdamas 10 metų sužinojo, kad ji yra jo motina. Jis gyveno iki 1979 m., kai, būdamas 40 metų, mirė nuo kaulų čiulpų ligos. Jaunystėje Medina dirbo sekretore dr. Lozados Limos klinikoje, kuri suteikė jai išsilavinimą ir padėjo jos sūnui baigti vidurinę mokyklą.

Vėliau Medina ištekėjo už Raulio Jurado ir 1972 m. susilaukė antrojo sūnaus, praėjus 33 metams po pirmojo. Lina Medina, kuriai šiuo metu 87 metai, atsisako duoti interviu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(4)
(43)

Komentarai ()