Ausims tai tikra kančia: pagrindinės priežastys, kodėl Jūsų ausys nemėgsta į jas įstatomų ausinių  ()

2020 metais vien „Apple“ pardavė daugiau nei 100 milijonų į ausis įstatomų belaidžių ausinių. Jos turi daugybę privalumų - jos beveik neužima vietos, yra labai lengvos, o ir patogumu daugelis nesiskundžia. Na, išskyrus jūsų ausis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ausų vaškas yra labai svarbus - jis drėkina ir apsaugo ausies kanalą, užkirsdamas kelią infekcijoms ir vandeniui. Taip, supratote teisingai - tas lipnus rusvas skystis, kurį plaunate iš ausies kaušelių, yra labai svarbus ausų sveikatai. Į ausis jis neįleidžia vabzdžių, bakterijų ir drėgmės. Juokinga, bet dėl gerųjų ausų vaško savybių 19 amžiaus pradžioje jis buvo naudojamas suskirdusioms lūpoms gydyti.

Be to, kaip pastebėjote, vaškas po truputį keliauja iš ausų. Tai - savotiškas išsivalymo mechanizmas, leidžiantis ausims atsikratyti negyvų odos ląstelių. Įdomu tai, kad ausų vaško kelionę laukan skatina žandikaulio judesiai - kramtydami jūs valote savo ausis.

Ir tikriausiai jau supratote, kuo į ausis įstatomos ausinės yra tokios nuodėmingos. Jos užkerta kelią natūraliam vaško pasišalinimui. Štai kaip mokslininkai neseniai apibrėžė neigiamą ausinių poveikį ausų sveikatai:

  • ausinės suspaudžia vašką, dėl to jis tampa kietesnis, ne taip lengvai tekantis laukan;
  • ausims sunku atsikratyti kieto ausų vaško, todėl prasideda uždegiminiai procesai;
  • ausinės neleidžia drėgnoms ausims džiūti;
  • prakaitas ir aplinkos drėgmė yra įkalinama ausų kanaluose, o tai skatina grybelinių ir bakterinių infekcijų pradžią;
  • nešvarios ausinės pačios gali tapti infekcijos priežastimi.

 

Šalia to yra ir kitos problemos - žmonės dažnai nevalo ausinių, jomis dalinasi ir klausosi muzikos per garsiai.

Gera žinia tai, kad viso to galite išvengti. Į ausis įstatomų ausinių galite ir neišmesti - tiesiog jų nenaudokite per ilgai ir per dažnai. Jei ketinate su ausinėmis praleisti ilgesnį laiką, pasirinkite ant ausų dedamas ausines (nors ir jų negalima naudoti labai ilgai ar labai garsiai).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: