Tarptautinė kosminė stotis yra didesnė, nei galėtume pagalvoti: parodė pirmąją tokio pobūdžio 4K formatu nufilmuotą vaizdo medžiagą iš TKS (Video)  ()

Tarptautinė kosminė stotis jau sena ir atgyvenus. Tačiau ne tokia maža, kaip mes įsivaizduojame.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manote, kad Tarptautinė kosminė stotis yra maža? Klystate.

Astronautas Thomas Pesquet su Europos kosmoso agentūra paskelbė išsamią kelionę po Tarptautinę kosminę stotį, kuri yra pirmoji tokio pobūdžio 4K formatu nufilmuota vaizdo medžiaga iš TKS.

2021 m. balandžio 23 d. Pesquet išvyko į TKS, vykdydamas „SpaceX Crew-2“ misiją. Ekskursijoje po TKS Pesquet kalba prancūziškai, nors prireikus yra subtitrai anglų kalba.

Kaip matysite, praktiškai viskas TKS yra priklijuojama prie sienos naudojant lipukus (angl. velcro) arba dirželius; kitu atveju kameros, kompiuteriai, skafandrai ir viskas, kas yra tarp jų, laisvai plūduriuoja modulių ribose.

Daug erdvės kosminėje stotyje yra naudojama įrangos saugojimui, ir visiškai normalu, kad astronautai turi įveikti šias kliūtis, kai keliauja iš taško A į tašką B.

Ekskursija taip pat leidžia mums žvilgtelėti pro kai kuriuos iliuminatorius ir pažvelgti į kitas kosminės stoties dalis.

Nepaisant apribojimų, yra daugybė patogumų. Neseniai buvo įrengtas šaldytuvas, taip pat yra orkaitė ir valgomojo zona su standartiniais pagardais, tokiais kaip kečiupas, garstyčios ir majonezas, taip pat druska ir pipirai. Viename iš nešiojamųjų kompiuterių ekranų galite pamatyti net NFL transliaciją.

 

Net ir šiuo metu veikiant privačioms kosmoso įmonėms, mažai tikėtina, kad dauguma iš mūsų kada nors turės galimybę apsilankyti kosmose. Iš tiesų, daugumai iš mūsų užteks tokių vaizdo įrašų.

Leiskitės į virtualią kelionę po TKS:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: