Švediją jau užkniso iš Kinijos perbėgę „maineriai“: siekia uždrausti kripto valiutų kasimą Europoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-11-27 23:15
Tai pala, o kas bus kai tie 200k namų ūkių kraus elektromobilius? Tada jie siūlys uždrausti prekiauti tesla produkcija europoje? Žmonijos energijos poreikis didėja, ir nesvarbu čia EV ar mineriai, reikia jį patenkinti žaliau. Neišeis čia kaip komunizme, per 5 metus suplanuoti ir pastatyti elektros tiekimo infrastruktūra 100 metų į priekį. O jei jiems nepatinka mineriai, tai su jais nėra sunku susitvarkyti. Pavieniai, kur turi rigą ar du, taip ir liks, bet mininimo fermas suvaldyti sunkiau. Jos vis tiek turi elektros pirkimo kontraktą, ir veikia kaip jūridinis asmuo. Galėtų padaryt specialias sutartis, kur ferma išjungiama, kai tinklas pereina prie dujų ar anglių rezervo.
bmk1245 2021-11-27 23:27
Nenustebčiau, jei Thunberg kastų koinus... visgi, ne "jūridinis" asmuo...
Dziao 2021-11-27 23:30
Kripto maininimas yra didziausia nesamone, ir turetu buti uzdrausta kaip beprasmis energijos naujojimas, ir px juridinis ar fizinis asmuo.
conjurer 2021-11-28 00:03
Dėl fizinių, tai kas juos sugaudys? Gauna 3,5kW į butą, ir daro ką nori. Ir nors kriptokasime galima naudoti PoS, vietoje PoW, tik pastarasis metodas padaro kriptovaliutą populiaria. Ethereum planuoja nuo to nušokti, po ilgo populiarumo, ir tai gali būti vienintelis pavykęs PoS. O dėl beprasmio energijos naudojimo, negaliu sutikti. Čia ne vienintelis beprasmis energijos naudojimas, kurį atlieka žmonės. Tarkim turim minerį, kuris ryja 3kW. 1 litras dyzelio tokį minerį palaikys apie 3 valandas. Vienas litras dyzelio yra tai ką sunaudoji važiuodamas į darba ir namo, kai tai sudaro 10km, arba 5km mieste (pirmyn atgal). 8 automobiliai kuriais važiuojame į darbą, ir stovime kamščiuose, jau sudaro tiek kiek vienas mineris per dieną sunaudoja. Taigi kalbant apie beprasmį energijos naudojimą, galima daug ką kaltinti, ir daug kur pirštus badyti. Mes pasirinkome gyvenimo būdą, kuriame reikia nuolat palaikyti veikiančius fabrikus, kad kas du metus galėtume nusipirkti naują tapšnoklį, apsirengti greit susidėvinčiais drabužiais su reperių vardais, ir gauti daugumą maisto įpakuoto į n-sluoksnių plastiką. Bet šių sričių gamintojai per lobizmą greit užtildo tokias kalbas, ir toliau samdo dizainerius, kad ir taip suplanuotas sugesti produktas, būtų greičiau pasenęs, nes naujas gražesnis. Nuo šito nepabėgsim. Reikia didinti žalios energijos gamybą. Toks kaltės mėtymas dėl įsipareigojimų pasunkėjimo primena darželio vaikų lygio mentalitetą. Beje numesiu musko kortą čia - jei mineris užsidirba tiek pinigų, kad pats įsirengia žalios energijos gavybą savo fermai, ar jis turi mokėti mokesčius? Čia pakankamai kilnus tikslas, kaip musko atveju svajonės apie marsą, ar bažnyčios atveju kunigų santykiavimas su ....
Talkatif 2021-11-28 13:27
Filosofijos filosofijom, bet dauguma šalių valdžių pasirašys kad užlenk kriptokasimą. Žmonija negauna adekvačios naudos iš to, kiek ištaškoma energijos vardan to.
Talkatif 2021-11-28 13:27
Filosofijos filosofijom, bet dauguma šalių valdžių pasirašys kad užlenk kriptokasimą. Žmonija negauna adekvačios naudos iš to, kiek ištaškoma energijos vardan to.
immortallt 2021-11-28 13:42
Iš darbo ir į darbą kiek kartų dienoje važiuoji? 1? Ir tai nebūtinai, jei nuotoliniu dirbi. Toliau, kriptokasimas išskiria šilumą, kuri nemaišo kai lauke šalta, o kai karšta - jungi dar ekstra kondiškę. Skystas kuras transportui irgi šiaip dėl to keičiamas elektra, kad būtų mažesnės energijos sąnaudos. Transportas tai turi prasmę, tu gauni realią paslaugą - pakeiti savo buvimo vietą. Aišku, galima būtų dažniau rinktis kitus variantus, bet kartais tai neišvengiama. Tuo tarpu crypto nesuteikia realiai jokios naudos visuomenei - pinigų plovimas, mokesčių slėpimas, nelegali prekyba ir pan., nėra naudos. Infliacijos prieglobsčių yra labiau energiškai efektyvių. Investicinė vertė kyla iš to paties, kaip ir finansinių piramidžių.
vanduo4 2021-11-28 15:07
Tu mašai neišvengiams išlaidas su papildomomis išlaidomis. Į darbą reikia važiuoti ir kol kas tai daroma deginant dyzeliną. O šiuo metu, cripto yra tik spekuliacija, kuri valstybei neneša jokios realios naudos. Ir tuo pačiu didina elektros poreikį verčiant didinti aplinkos taršą. Visa problema ir yra tame, kad siekiama sumažinti taršą, bet to negalima padaryti nes plečiasi spekuliacinė veikla. Turėtų jiems įvesti reikalavimą - autonominis elektros aprūpinimas arba individualiai kelti elektros kainą.
Pumper 2021-11-28 15:11
Šūdą jie ten planuoja. Kelis metus jau žada, kad už dviejų mėnesių pereis? Ten kaip su Trumpo nauja sveikatos apsaugos sistema - visus 4 metus žadėjo už 2 savaičių parodyti.
gytis13 2021-11-28 15:18
Na jeigu vartotojai apmoka elektrą kurią suvartoja tai belieka tik filosofiniai samprotavimai apie prasmę. Vartotojai visi lygūs kai moka už elektrą. O jeigu pradėti apie prasmę samprotauti, tai gal reikia grįžti į socializmą kur valdžia sprendė kad to reikia, va to nereikia. Va kam socializme lengvųjų mašinų reikėjo, tegul žmonės autobusais važinėja. Kam namų reikia, žmones grūdam į butus, namus statyt trukdom. Va kam milijonierių reikia, juos reikia išbuožint ir turtus išdalint vargšams, taip bus teisingiau. Tik ar labai daug laimės buvo iš tokių sprendimų?
immortallt 2021-11-28 15:49
Kokį poreikį patenkina kriptovaliutos? Jokio, o problemų visuomenei sukuria. Prostitucija, narkotikai ir vaikai pedofilams ir tai poreikius tenkina, bet kažkaip ribojam, nors kai kurių šių veiksnių poveikis aplinkiniams mažesnis, nei crypto.
conjurer 2021-11-28 16:09
ir yra troleibusai, kurie teoriškai yra žali. Yra galimybė apriboti savo vartojimo poreikius ir nepirkti šūdukų, kurių tau nereikia. Taip pat nei žmonių pirkimo pomėgiai, nei valdžios neskatina šalinti dirbtinį nusidėvėjimą, dėl ko energijos sunaudojama dar daugiau. Bet vietoje tokių problemų sprendimo susirandam atpirkimo ožį, pakaltinam kad jis netinkamas pensininkams, kurie nemoka naudotis kompu, ir nurašome kaip bevertį, taip bent dienai pasikeldami savo moralinį "aš". Esmė kad už tą kasimą yra mokama, elektra yra perkama. Aš galiu pasakyti, kad facebook šūdas, ir jo serverinės taip pat tik energijos švaistymas. Skambės taip pat. Šiap ne, nes facebook duoda daugiau žalos žmonijai, nei kriptoturtas.
qrad 2021-11-28 16:13
Elektra, kaip elektrą. Bet kiek yra iššvaistomą mikroschemų betiksliam crypto kasimui. Stovi fermos pilnos prigrūstos vaizdo plokščių, kurios kasą kažkokį bevertį dalyką 24/7. Sugedus gpu išmetama į šiukšlyną ir keičiama nauja gpu į vietą. Ne vien tik energetiniai resursai yra švaistomi, bet ir fiziniai. Dabar ir turim lustų deficitą, prie ko crypto burbulas ženkliai prisidėjo. Visa elektronika brangsta, dėl chip shortage. Tad crypto kasimas, ne tik, kad jokios naudos neduoda, bet dar ir žalą daro.
conjurer 2021-11-28 16:33
Ne, turim tik gpu deficitą. Na ir tą problemą, kurią autogamintojai patys susikūrė, kaltina čipų gamintojus, ir naštą perkelia pirkėjui, brangindami automobilius. Bet viso kito yra pilna. Tikrai netrūksta darbinių kompiuterių ar tapšnoklių, ypač naujų. Beje tapšnokliai daug greičiau eina į šiukšlinę, nei vaizdo plokštės kriptofermose, per paskutinius 5 metus jų buvo pagaminta daugiau nei yra žmonių žemėje. Juose yra ne tik čipas, kaip gpu, bet ir ekranas, kameros ir visa kita, ką sunkiau perdirbti nei gpu, bei reikia daugiau retų medžiagų tam pagaminti. Ką noriu visiems pasakyti, yra didesnių energijos ir resursų švaistumo metodų, nei kriptokasimas. Ir niekas nekalba apie jų sprendimą. Nesakau kad viskas ok su kriptofermomis. Reikėtų prigalvoti kaip jų perteklinę termo energiją panaudoti dar kartą (šildymui, ar pramonei). Ir kaip juos naudoti tik iš žalios energijos, išjungti, ar bent jau pakelti valandinę kainą, įsijungus dujų rezervui.
Marius.brn 2021-11-28 17:09
Jeigu dienai uztenka 100km su masina, tai vidutiniskai reikes iki 20kwh elektros, o jei vienas maineris ims 3kw, tai per para sunaudos 72kwh. Tai biski sanaudos visai kitos. Net 1kw maineris per para sunaudos 24kwh. Tai nebent sugebi tikslingai dar panaudoti siluma, gal biski kompensuoji. EV vienaip ar kitaip kompensuoja VDV kuris yra zymiai maziau efektyvus.
evaldosia 2021-11-28 17:36
man patiktu jei mano namo rusyje dirbtu serverinė ir išskirtu apie 3 kw šiluminės energijos.nereikėtu rūsio šildyti žiemą.vasarai atvėsinti rūsį, galima būtu įjungti šilumos siurblį kuris ruoštu karštą vandenį namo gyventojams.nuoma nieko nekainuotu.kainuotu tik elektra sunaudojama serverinės su atskiru skaitliuku.yra 3 kw saulės elekrinė,ir 1 kw upsas be saulės batarėjų kol kas.salos principu veiktu. paduočiau tokį skelbimą,bet trūksta drasos.šis variantas eliminuoja energijos praradimus kasant kriptovaliutą. bet kokiu atveju ateitį bus brangi elektra,nes tai energijos transformavimo galutitins produktas.pradinis bus gamtinės dujos.jos bus brangios.su tuo ir sveikinu es kuri atsisakė anglių ir atominės energijos.
immortallt 2021-11-28 17:41
Dujos brangios dėl klimato kaitos, ne priešingai. Atsinaujinančių energijos išteklių nepakankamas kiekis įdiegtas, kad dujos būtų buvusios pigios. 72 kWh per parą užtenka man šildyti visą namą per šalčius. Svarsčiau, kadangi jau šildausi elektra, pirkti rigą ir šildyti taip namus, su shitcoinais kaip atlieka, už kuriuos kažką atgaučiau. Paskaičiuoji kiek kainuoja rig'as, primeti kad bus papildomas triukšmo šaltinis namie, ir dar kad didesnę šildymo sezono dalį bus per karšta. Dar primeti, kad jei nepasiseka su įranga ir jinai sugenda - naudos nedaug. Tiesiog ŠS statyti yra pigiau, komfortiškiau ir naudingiau. O vat serveriai, kurie atlieka realias užduotis, jų šilumą panaudoti CŠT - jau kitas reikalas.
conjurer 2021-11-28 18:01
, bet jis vos 1 eurą neša per dieną. Ką galima rasti, tai gpu minerių, pilnas skelbiu.lt jau surinktų. Bet vėlgi, tai nėra pats efektyviausias būdas šildyti namus, tiesiog pats pigiausias (pakolkas).
immortallt 2021-11-28 19:23
Turime mes pakankamai didelių duomenų centrų, kad galėtų šilumą atiduoti į CŠT, jei CŠT būtų žematemperatūrinis. Serveris namie galėtų suktis ir šilumą gaminti tik su sąlyga, kad tu naudoji verslui. Retas kuriam tai aktualu, todėl ir kalbu, tik apie CŠT. Šildyti namus reikia šilumą ne tik pagaminti, bet ir ją išnešioti.
HardAxe 2021-11-29 10:33
O ką tie mineriai vasarą šildys?