Lietuvoje tai - nesuvokiama: moka už kelionę autobusu „į niekur“, kad jos metu galėtų ramiai nusnūsti (Video)  ()

Ar sutiktumėte pakloti 51 dolerį už kelionę autobusu į niekur? Kai kurie pervargę Honkongo gyventojai, besidairantys ramios vietelės nusnūsti, atsako „taip“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Honkonge vienas dviejų aukštų autobusas siūlo penkių valandų trukmės keliones, kurių metu pervargę didmiesčio gyventojai gali ramiai pamiegoti. Viena vieta pirmajame šio autobuso aukšte kainuoja 12 dolerių, o antrajame aukšte – 51 dolerį. Per tokią kelionę autobusas nuvažiuoja iš viso 83 km.

Apie tokią vežėjų paslaugą pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai Zhao Yan ir Su Xinqi, kurie patys išbandė tokią kelionę.

Anot AFP, šio autobuso operatorius kartu siūlo ir tradicinį apžvalginį maršrutą, bet paaiškėjo, kad keleivius labiausiai domina miegas. Tokie keleiviai į šį turą atvyksta pasiruošę ausų kištukus ir veido kaukes.

„Manau, kiekvienas žmogus yra patyręs tą jausmą, kai negalėjo užmigti namie. Tačiau jis gali užmigti autobuse, kuris siūbuoja ir vibruoja“, – kelionės metu AFP sakė keleivis Ho Wai.

„Kiekvienam Honkongo gyventojui darbas, būstas ir pats gyvenimas kelia daug streso, o dabar mes dar negalime keliauti, – tęsė jis. – Kai visas šis stresas susikaupia, manau, kad daugybė Honkongo gyventojų negali gerai išsimiegoti“.

„Ulu Travel“ prezidentas Frankie Chow, kuriam ir kilo idėja pasiūlyti „keliones į niekur“, teigė autobusui parinkęs tokį maršrutą, kad jo kelyje nebūtų daug šviesoforų, nes autobusui sustojus, keleiviai gali prabusti.

 

AFP jis sakė, kad stengėsi atsižvelgti į dvi keleivių grupes: tuos, kurie kenčia nuo nemigos ir ieško ramios vietos pamiegoti, ir tuos, kurie nori pasižvalgyti po Honkongą, kol jame tebegalioja kelionių apribojimai. Honkongas laikosi nulinės COVID-19 politikos ir yra įvedęs vieną griežčiausių karantinų pasaulyje, todėl miesto gyventojams yra sudėtinga išvažiuoti ir įvažiuoti į miestą.

Beje, už ramybę ir tylą žmonės moka ne tik Honkonge. Streso išvarginti pietų korėjiečiai ieško paguodos kavinėse, kur gali užsisakyti tylą ir šiek tiek nusnūsti. 2015 metais tokios tylos kavinės taip pat išplito Japonijoje – žmonės plūdo į jas pasėdėti vieni ir pabūti tik su savimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: