Istoriniai įvykiai, įkvėpę „Squid Game“ – populiarus „Netflix“ serialas turi daug daugiau užslėptos prasmės nei atrodo (Foto, Video)  ()

Naujasis „Netflix“ serialas „Squid Game“ užvaldė pasaulį ir dėka socialinių tinklų tapo vienu populiariausiu serialu, kurį pasaulis kada nors matė. Tačiau jame slypi ir gilesnė prasmė, po kurios į šį serialą žiūrėsite kitaip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Squid Game“ („Kalmaro žaidimas“) skirtas pristatyti didžiulę pajamų nelygybę, kuri yra ne tik Pietų Korėjoje, bet ir visame pasaulyje, ir tokių asmenų desperaciją, siekiant finansinės naudos.

Serialo esmė yra apie labai turtingą visuomenę, suteikiančią galimybę neturtingiems žmonėms laimėti didelį piniginį prizą žaidžiant įvairius vaikiškus žaidimus, tačiau tie, kurie pralaimi, yra nužudomi.

Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti kaip labai paprastas serialas su pasakojimu, kuris iš tikrųjų nėra toks naujas ar originalus, „Squid Game“ slepia daug gilesnę prasmę ir jo kūrėjas Hwang Dong-hyuk prisipažino vaizduojantis ne tik dabartinę socialinę ir ekonominę nelygybę Azijos šalyse, bet ir kai kuriuos istorinius įvykius, kurie daro įtaką Korėjos žmonėms net iki šių dienų.

Dėmesio! Šiame straipsnyje yra spoilerių.

JAV imperializmas Korėjoje

 

Jungtinės Valstijos turi tam tikrą istoriją su Korėja, kuri prasidėjo 1871 m. su pirmąja amerikiečių ekspedicija į Korėją. Kaip galėtumėte įsivaizduoti, viskas nebuvo taip gerai, nes daugiau nei 650 amerikiečių karių įsiveržė į šalį, užėmė keletą gynybinių fortų ir nužudė daugiau nei 200 Korėjos karių. Amerika atsitraukė, nes šalis nebuvo to verta (tuo metu).

1883 m. pirmasis Amerikos diplomatinis pasiuntinys atvyko į Korėją ir tada šalys pasirašė taikos sutartį, po kurios buvo sudarytas susitarimas dėl prekybos prekėmis tarp tautų. Tuo metu Korėja vis dar atsiliko nuo likusio pasaulio, kai kalbama apie pramonės revoliuciją, todėl Amerikos pagalba buvo naudinga.

Tačiau, kaip vaizduojama seriale, tai buvo tik JAV imperializmo Korėjoje pradžia. Pavyzdžiui, 7 serijoje (1 sezonas) turtingi žmonės (VIP), atvykstantys į salą lažintis dėl to, kas laimės ir kas mirs. Jie yra vieninteliai angliškai kalbantys VIP asmenys, kurie dalyvauja seriale, vaizduojantys amerikiečius Korėjos istorijoje.

 

Toks imperializmo lygis yra daug didesnis, kai anglakalbiai VIP įsako patarnautojams seksualiai juos patenkinti, tarsi jie būtų lyg vergai. Jei pažvelgsime į JAV imperializmo istoriją Korėjoje, ji gana tiksli.

Korėjos karas

Korėjos karas, vykęs 1950–1953 m., yra konfliktas, kuris padalino Korėjos pusiasalį ir sukūrė Šiaurės ir Pietų Korėjas. Seriale yra dvi labai skirtingos scenos, kuriose vaizduojamas šio karo poveikis Korėjos gyventojams abiejose šalyse net ir šiais laikais.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(16)
(13)
(2)

Komentarai ()