Miego gali būti ir per daug: štai kas gali nutikti jūsų organizmui, jei miegosite pernelyg ilgai  ()

Daugelis iš mūsų svajoja apie gerą nakties poilsį ir ilgą rytą lovoje be žadintuvo. Atrodo, kad viskas, ko mums reikia, yra miegas, ir kad gyvenimas nedelsiant pagerėtų, jei galėtume miegoti tiek, kiek širdis geidžia. Tačiau miegas iš mūsų draugo gali virsti priešu, jei leisime sau pūsti į akį be jokio saiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bright Side“ paaiškina, kodėl pernelyg ilgas miegas sukelia daug šalutinių poveikių, taigi gali būti, kad prieš nuspręsdami iki soties išsimiegoti, norėsite pagalvoti dar kartą.

1. Galite visą laiką jaustis išsekę.

Kaip bebūtų keista, daug miegodami nesijausite žvalūs ir energingi. Priešingai, jus persekios nuovargis ir nenoras kažką daryti. Suaugusiems žmonėms rekomenduojama miegoti 7 – 9 valandas. Jei miegosite ilgiau, jūsų smegenys atrodys tarsi apgaubtos miglos ir jūs negalėsite sutelkti dėmesio.

2. Jums gali skaudėti galvą.

Tai dažnas persimiegojimo simptomas, kurį sukelia nesuveikę neuromediatoriai. Pernelyg didelis miego kiekis paprastai sukelia įtampos pobūdžio galvos skausmą. Jei knarkiate, tikimybė pabusti su skaudančia galva būna dar didesnė. Vienas tyrimas parodė, kad į tokius skausmus yra linkę 60 proc. knarkiančiųjų.

3. Gali pablogėti jūsų lėtinės ligos.

Per daug miegant, gana dažnai pasunkėja lėtinė depresija ir kiti sutrikimai, pavyzdžiui, nugaros skausmai. Be to, jei naktį esate linkęs gaudyti orą (šis sutrikimas vadinamas miego apnėja), galite ilgiau vartytis lovoje, nes prastai miegojote. Galiausiai dėl to gali pablogėti širdies ligų būklė.

4. Galite būti dirglūs.

Užuot jautęsi laimingi ir kupini energijos, tikėtina, kad prabusite irzlūs ir prastos nuotaikos. Kai žmogus ką tik pabudęs jaučiasi pavargęs ir suvokia, kad nebus toks produktyvus, kaip norėtų, jis tampa dirglus ir piktas.

 

5. Galite pasenti anksčiau laiko.

Jei ilgai miegosite, greičiau sens ne tik jūsų veidas, bet ir smegenys. Apskaičiuota, kad pastarosios gali pasenti dviem metais. Pernelyg ilgas miegas sukelia atminties ir koncentracijos problemų. Be to, persimiegojus sulėtėja medžiagų apykaita, todėl sparčiau kaupiasi antsvoris.

Kaip žinome, kuo esame vyresni, tuo lėtesnė mūsų medžiagų apykaita.

O kiek valandų miegate jūs, ir kaip jaučiatės, atsikėlę pernelyg vėlai?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(7)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: