Shauna Rae – 22 metų moteris, įstrigusi 8-metės mergaitės kūne: kas lėmė tokią itin retą jos būklę? (Foto, Video)  (4)

„Nors fiziškai negaliu užaugti, labai noriu, kad su manimi būtų elgiamasi kaip su suaugusiu asmeniu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

22 metų Shauna Rae augimas sustojo po to, kai vaikystėje ji išgyveno smegenų vėžį. Dabar Rae yra jauna moteris, įstrigusi 8 metų mergaitės kūne.

Rae buvo tik 6 mėnesiai, kai jai buvo diagnozuotas smegenų vėžys. Nors chemoterapija jai išgelbėjo gyvybę, bet dėl to buvo pažeista ir hipofizė, dėl kurios pažeidimo jos augimas sustojo. Todėl jauna moteris dėl savo šalutinių poveikių dažnai klaidingai palaikoma vaiku.

Nors nebuvo įtikinamų įrodymų, kad sunkią Rae hipofizės deformaciją sukėlė chemoterapija. Retais atvejais pasitaiko, kad vėžio gydymas sukelia endokrininių problemų pacientams.

Gyvybę gelbstintis chemoterapinis gydymas padarė Rae hipofizę beveik neveikiančią. Rae nustojo augti ir yra tik 116 cm ūgio. Tai vidutinis 8 metų amžiaus vaiko ūgis.

 

Jauna moteris, nors ir atrodė kaip vaikas, bandė įveikti savo problemą. Rae trokšta būti traktuojamas kaip suaugęs asmuo.

Neseniai išleistame išskirtiniame TLC naujo dokumentinio serialo „I Am Shauna Rae“ anonse ji paaiškino: „Jei pažiūrėtumėte į mane, manytumėte, kad aš esu paprasta maža mergaitė, kuri su savo linksma, linksma šeima užsiima normaliais mergaičių reikalais. Bet tiesa tokia: aš nesu maža mergaitė. Aš esu moteris, 22 metų moteris, įstrigusi 8-metės kūne.“

 

Nepaisant to, Rae yra suaugusi, o tai reiškia, kad ji geria alkoholį, susitikinėja, darosi tatuiruotes ir netgi lanko šokių ant stulpo pamokas. Tačiau atrodo, kad jos vaikiška išvaizda kelia jai didžiulių socialinių sunkumų.

Rae pareiškė: „Nors fiziškai negaliu užaugti, labai noriu, kad su manimi būtų elgiamasi kaip su suaugusiu“.

Shaunos mama jaučiasi kalta, kad jos dukra kenčia nuo stigmų: „Ji turės tai išgyventi visą likusį gyvenimą. Taigi viskas, ką galiu padaryti, tai ją apsaugoti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai (4)