Magiškai atrodanti šventykla, kuri pastatyta tarpeklyje: tokia pavojinga vieta pasirinkta neatsitiktinai (Video)  ()

Viena gražiausių pasaulio šventyklų iškilusi ir vienoje labiausiai nepalankių vietų statyboms – miškais apaugusiame tarpeklyje tarp Kolumbijos ir Ekvadoro. Kodėl buvo pasirinkta tokia pavojinga vieta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Las Lajas šventovė Kolumbijos Andų kalnuose iškilusi maždaug 100 metrų virš kanjono. Neogotikinis pastatas atrodo tarsi išskaptuotas uoloje virš Guaitara upės, o su šlaitu jį jungia žavingas tiltas. Net jeigu ir nesate tikintis, toks vaizdas pakerės!

Ar nebuvo galima tokio didingo pastato sukurti patogesnėje vietoje? Tikintieji atsakytų, kad ne. Legenda pasakoja, kad 1754 m. Maria Meneses de Quiñones kartu su savo kurčnebyle dukra pakliuvo į siaubingą audrą. Tarpeklyje ieškodama prieglobsčio nuo gamtos jėgų, moteris esą išgirdo ją kviečiantį balsą. Pažvelgusi į viršų, ant uolų ji pamatė Švč. mergelės Marijos atvaizdą. Pasakojama, kad ją pamačius ir dukrai, ši tą pat akimirką išgijo – staiga atgavo ir klausą, ir balsą.

Pradėjus sklisti kalboms apie stebuklą, uola, ant kurios esą pasirodė Marijos atvaizdas, tapo piligrimų kelionių tikslu. Dar pasakojama, esą apylinkėse dešimt metų klajojo aklas vyras, kuris iš žmonių surinktą išmaldą skyrė koplyčios apsireiškimo vietoje pastatymui. Kai jis pats grįžo į Las Lajas – praregėjo.

Iš pradžių koplyčia iškilo medinė, tačiau metams bėgant ji vis populiarėjo tarp piligrimų, aukos taip pat kaupėsi. Tuomet aplink medinę koplyčią 1916–1948 m. buvo pastatyta didinga šventykla.

 

Vatikanas bažnyčią pripažino 1952 m., o po keturiasdešimt metų ji buvo paskelbta bazilika.

Tikėti stebuklais ar ne – kiekvieno apsisprendimas, tačiau nepaneigsi, kad šventovės architektūra pribloškia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()