Kinijos laboratorija paskelbė apie didžiulį proveržį 6G srityje: tai pasaulinis perdavimo rekordas 300 GHz – 3 THz dažnių diapazone  (2)

Aukštųjų technologijų laboratorija Nankinge, rytinėje Kinijos Dziangsu provincijoje, pareiškė, kad ji padarė proveržį naujos kartos ryšių technologijų srityje, pranešė „South China Morning Post“ (SCMP).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laboratorija dirbo su specialiu vyriausybės projektu, susijusiu su 6G technologija, kartu su Fudano universitetu ir šalies telekomunikacijų milžine „China Mobile“.

Pasaulis dar nematė 5G potencialo ir kaip jis galėtų pakeisti mūsų pasaulį. Nors mažas delsos laikas ir didelis perdavimo greitis yra pastebimos technologijos ypatybės, neatrodo, kad yra visuotinė programa, kuri galėtų panaudoti šią technologiją masiškai. SCMP pranešė, kad didelės technologijos diegimo sąnaudos taip pat stabdo jos diegimą, o operatoriai neskuba, kol naudojimasis technologija tikrai įsibėgės.

Tačiau tai nesumažino inžinierių noro siekti kito didžiulio technologinio proveržio. Praėjusiais metais pranešėme, kaip „LG Electronics“ stengėsi įdiegti 6G belaidį ryšį ir kaip Kinija jau 2020 m. įdiegė 6G palaikantį palydovą. Tačiau problema ta, kad nėra priimto standarto, kuris apibrėžtų, kas 6G sudaro.

SCMP praneša, kad 3GPP (angl. 3rd Generation Partnership Project, 3GPP), pasaulinės komunikacijos standartus nustatanti organizacija, vis dar neatskleidė 6G plano, o šalys nesutiko dėl bendros standartinių dažnių sistemos, signalų moduliacijų ir bangų formų sistemos, kuri bus naudojama technologijai maitinti.

 

Kinijoje esančiai laboratorijai „Purple Mountain Laboratories“ vadovaujantis profesorius You Xiaohu teigė, kad laboratorijos aplinkoje pasiektas 206,25 Gbps perdavimo greitis.

Nors pasiekimas dar nepaskelbtas moksliniame žurnale, tai yra pasaulinis perdavimo rekordas 300 GHz – 3 THz dažnių diapazone, kuris, kaip manoma, bus naudojamas 6G technologijai, pranešė SCMP.

Net įrangos gamintojai nėra tikri, kada technologija bus išleista. „Ericsson“ tikisi, kad ji bus prieinama nuo 2027 m., o tuometinis „Huawei“ pirmininkas Xu Zhijunas praėjusių metų rugsėjį SCMP sakė: „Mes nežinome, kas dabar yra 6G“, ir tikisi, kad apibrėžimas bus pateiktas per ateinantį dešimtmetį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(6)
(19)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: