Susižavėjimą ir siaubą keliantis vaizdas: štai kaip į pasaulį ateina Sidnėjaus piltuvinio voro jaunikliai (Video)  ()

Šis vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose sukėlė tikrą ažiotažą. Štai, kaip žmogaus pagalba, į pasaulį ateina Sidnėjaus piltuvinio voro jaunikliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Australijos roplių parkas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino vaizdo įrašu, kuriame parodoma, kaip parko darbuotojas pincetu praplešia voriukų pilną kokoną.

Kokono angai plečiantis, galima pamatyti dešimtis mažų Sidnėjaus piltuvinio voro vaikučių, ropojančių vienas per kitą viduje ir galiausiai išlendančių iš paties kokono.

Vaizdo įrašas „Facebook“ tinkle sulaukė daugiau nei 260 000 peržiūrų ir 800 komentarų, o vartotojai išreiškė susižavėjimą ir siaubą dėl filmuotos medžiagos.

Sidnėjaus piltuviniai vorai randami Naujajame Pietų Velse. Jie vos per kelias minutes savo nuodais gali nužudyti žmogų. Dėl didelių ilčių ir rūgščių nuodų įkandimas tampa labai skausmingas. Įkandimo simptomai prasideda anksti, pradedant dilgčiojimu aplink burną, liežuvio trūkčiojimu, gausiu seilėtekiu, ašarojančiomis akimis, prakaitavimu ir raumenų spazmais. Atsiranda hipertenzija ir padažnėjęs širdies plakimas, kuris kartu su kvėpavimo sutrikimu gali būti labai sunkus ir potencialiai mirtinas.

 

 

Australijos roplių parko darbas su gyvūnais yra labai svarbus šalies laukinės gamtos valdymo ir sveikatos priežiūros institucijoms. Parkas renka šių vorų nuodus, kad galėtų kurti priešnuodžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()