[Karšta tema] Kaip mažytė Lietuva dėl Taivano stojo į milžinišką ginčą su Kinija – į Lietuvos pusę stoja nedidelė Europos valstybė (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2022-02-01 16:09
Kokie dar vargani 200 mln Ipieniau, ką tu svaigsti? Jei 200 mln yra vargani, tai paėmus iš donatov numesto linko, gaunam kad Kinija į Lietuvą per 2021 ikišo tik ar vargingesnius 60 mln investicijų. Nusiimkit rožinisu akinius ir pasiskaičiuokit patys.
UTF16 2022-02-01 16:21
O ko tu tikiesi po metų? „Va, žiūrėkit, investicijos iš Honkongo sumažėjo net 0,03 %, nelaimė Lietuvai, vaje ką mes dabar darysim, nemokša Landsbergis, vyti lauk!“ Taigi tu pats skaičius pateikei – 90 % investicijų į Lietuvą yra iš Europos. Čia daugiau primena kapeikų skaičiavimą turguj prie kopūstų – tarsi daugiau jokių kitų aspektų politikoj ar gyvenime nėra kaip tik tiksli buhalterija iki paskutinio cento.
donatasv 2022-02-01 16:54
The point is Kinija blokavo Vokiečių prekę, kurios dalis buvo pagaminta Lietuvoje. Pradėk skaičiuot.
UTF16 2022-02-01 16:56
Kas loja, tas nustoja.
Benediktas 2022-02-01 16:57
Iš kur jie gali žinot, kad pagaminta Lietuvoje? Jei Made in Lithuania užrašo nėra? Gal medžiagos kvepia lietuviškai.
kestutisz 2022-02-01 17:13
Dar kartą - tu neįsivaizduoii jų metodiškumo. Apie prekybą nežinau, galiu tik spėti (ir Gooodyear tai patvirtino), o vat kokius kinų great firewall mačiau iš arčiau. Pvz https://en.wikipedia.org/wiki/Domain_fronting - teko kur nors girdėt, kad būtent kinų "prašymu" provaideriai uždarė skyles? Nemanau. O skylės uždarytos, ir jos niekam nerūpėjo (pačiam cdn provaideriui praktiškai nekenkia) kol kinai masiškai nepradėjo jomis naudotis. Taip ir su prekėmis - neabejoju jog yra renkama info ką kur eksportuojame/perkame ir kaip vyniojasi tiekimo grandinės ir jau po to partneriams duodama susiprasti - kuri rinka jum svarbesnė? Neveltui man kokie lazeristai užkliuvo (nu neturiu aš ten jokių draugų, deja) - nes visur gyrėmės esą "lazerių šalis". Ir pasirodo, kad tą kažkas visgi skaito.
donatasv 2022-02-01 18:01
Čia tu rimtai su šituo klausimu? Nes rusų trolis kaži ar taip sugalvotų.
donatasv 2022-02-01 18:03
Sorry neturiu daugiau ką tau pasakyt. Jei nesupranti iki kiek tai įšūkis Lietuvai, Europai galima sakyt visiems kas nors kiek bandys sakyt priešingai nei kinas. Ir velnias žino kuom visa tai pasibaigs, jei Kinas nekeis savo pozicijos. Nes pagal lanbirbio pasisakymus Lietuva eis iki galo.
UTF16 2022-02-01 19:29
Jeigu neturi ką pasakyti, tai geriau nesakyk. Čia darželinukų lygio peštynės dėl dviejų hieroglifų. Dabar tu pagalvok, kas nutiks, kai įvyks kažkas rimtesnio. Kai tau kinai vidury nakties be jokios priežasties areštuos verslininkus iš Lietuvos arba šiaip kokius turistus kaip įkaitus, nes jiem vėl kažkas užkliuvo – tu jiems pasakysi lygiai tą patį: „Sorry, neturiu daugiau jums pasakyti, patys važiavot ten, patys rizikavot.“ Ir dar niekas nepaminėjo dramblio kambaryje. Lietuva ir Taivanas yra nepriklausomos valstybės. Jos turi teisę megzti santykius ir kurti viena pas kitą atstovybes – kokiu tik nori pagrindu. Ir vadinti jos viena kitą turi teisę kaip nori. Kinija išvis neturi teisės nurodinėti – nei teisiškai, nei morališkai. Nė vienas jų grasinimas neturi jokio teisinio pagrindo. Tam nusileisti būtų visiškas stuburo neturėjimas, tarptautinio lygio fiasco.
zaliaakis 2022-02-01 20:07
Taivanas tik svarsto investuoti. Kai jų paklausė dėl investicijų į Lt. Jie tik pasakė , kad tik svarsto. Nusprendę nėra. Pasidomekite...
donatasv 2022-02-01 20:14
Tai tavo nuomone viso šito šūdo epicentre turi būt Lietuva? Turėk smegenų nors už kapeiką. Jie labai tiksliai parodė mūsų vietą ir nebereikalo buvo pasirinkta Vokietijos prekė. Musės ir dramblio mūšio atstovas esi. Pasirinkom priešininką ne pagal savo svorio kategoriją. Visas pasaulis žino ką gali kinas, bet tyli, o čia lietuvis fck that bich...
Benediktas 2022-02-01 20:23
Mokinkitės reikšti mintis be keiksmažodžių.
donatasv 2022-02-01 20:26
Sorry būna.
Evil Goku 2022-02-01 20:32
Praktiškai visas pasaulis, tame tarpe ir Lietuva, oficialiai Taivaną pripažįsta kaip Kinijos teritoriją. Norvegija, kuri dėl savo gamtinių išteklių, galėtų būti viena labiausiai ekonomiškai nepriklausomų, irgi lakstosi prieš Kiniją Taivano klausimu. https://en.wikipedia.org/wiki/Norway%E2 ... _relations Nelabai kam rūpi tas mizerinis eksportas į Kiniją. O laisvų šalių verslas investuoja ten, kur investicijos labiausiai atsiperka. Kinija gali trikdyti tiekimo grandines, verslams Lietuvoje, arba riboti produktų, kurių dalys buvo gaminamos Lietuvoje konkurencija. Tokiu atveju, verslai patirtų didelių išlaidų, taptų nepatrauklūs. Kai kas bankrutuotų, kai kas išsikeltų kitur. Kinija irgi patirtų laikinų ekonominių pasiekimų (sąlyginai niekinių). Tačiau, tokiais veiksmai būtu ne tik "baudžiama" Lietuva, bet ir "pamokomos" kitos valstybės, kad nešokt prieš Kiniją. Iš užsienio partnerių veiksmų (ne žodžių), matosi, kad jie nėra patenkinti tokiu, nesuderintu Lietuvos išsišokimu.
Dziao 2022-02-01 20:47
Savo paties uzsienio reikalu ministras, yra nukriosusio senelio marionete, ir turetu sedeti vienuteje ilgus metus, uz realia ir didziule zala LT valstybei,
UTF16 2022-02-01 20:52
Su tokiu elgesiu taikstytis negalima.
AAA000 2022-02-01 20:58
as manau jei daba loxay pas mus vadovauja - tai reikia juos pasalint. cia jau musu paciu problema (kurie uz juos balsavo kalti) - kad tokie prilindo. kinai cia ne prie ko. monopolio taikymas - yra nesvarus zaidimas - ir va cia jau susimauna kinija. nusimeta taip sakant kaili ir parodo, kad yra nesvarus zaidejas cia jau politiniai dividentai. ekonomiskai mes is esmes niekuo nerizikuojam, nes prekes pas mus eina is globaliu sandeliu per ES rinka. antkainio nera. stringa nebent tik kas tiesiogiai is kazko perka - pagal pazintis, ir kai tarpininkauja parazitas - valdzia. o kad konkreciai kinai kazko neperka - nu tai tada perka per aplinkui ta pati. vadinas cia jiems antkainis dideja - jei musu preke tikrai gera. ir cia jie patiria logistines ir technologines sanaudas. o mum, pasauline rinka is esmes nesusitraukia. mes negalim patenkint pasaulines rinkos is esmes nei vienam segmente. na gal isskytus tuos suknistus lazeriukus as manau nauda mum kaip vartotojam ir visuomenei yra del kitko - jei taikyt tokia politika - tai negalima mum patiem susimaut. o valdantieji susimove su lukasenka va sitas su kinija isryskino dviveidiskuma, ir cia mes daugiau laimejom kaip visuomene, nes daugiau pamate, kad konserva yra konkretus loxay. maziau gaus balsu. pas mus monopoliu irgi sociai - valdisku ypac. kur reikia dar tvarkyt. o kas liecia konkurencija - jei pasauline rinka suvalgys nekonkurencingus musu sektorius, as tik uz. kazkoks nusmurges alkoholis, kinu alkoholikai nenupirko - wtf? tragedija? jus norit situ sudu konkuruot? tegu tik greiciau uzsilenkia - neverksiu nei kiek.
AAA000 2022-02-01 21:07
cia ir yra atsilikimas - kad itraukinet i sali kazkokius neaiskius verslus - kurie iesko pigios darbo jegos. kaip tie barklajai. cia yra totali valdzios klaida. ir eilinis konservu fail. nes generuoja ne darbo vietas , o zemus atlyginimus. ir kai tauta patiria zemus atlyginimus - ir faktiskai valdzios pastangom tampa nekonkurencingi vartotojai pasauliniu mastu. cia uz tai reikia teist tuos kubilius visokius. nes faktiskai lietuviu vergija uzsiiminejo konservai prie jo vadovavimo. kaip galima to nesuvokt? dideles algos sukelia specialistu kvalifikacija ir sutraukia kokybiskesnius specialistus. o salis gauna aukstesnes kokybes paslaugas - to sektoriaus. visi islosia. visi kur nuteka - tai del prastos kokybes ir zemo apmokejimo lygmems. labiausiai atsilikus lietuvoje yra medicina - faktiskai afrika net laimi ir arabai visokie... va cia tai irgi manau kubiliaus su simonyte pasekme ir kurie balsavo uz konservus anoje kadencijoje ASMENINE kalte... sugebejo visa sektoriu susikt negriztamai beveik... nors mes galejom iki ju net pasauliniu mastu tiekt pvz iveztinio turizmo pensionatu paslaugas ir kruvas babkiu semtis is ES. daba padetis tokia kad savu nera kur kist - viskas perpildyta... o algos per zemos - kad vietiniai uzdirbtu sitam sektoriuje pakankamai nors slaugos kvalifikacija tam turi pertekline... cia zalos keliu milijardu kasmet vertes pridare konservai. ir zala jau desimtmeciu testine. paziurek kaip bet ligonines ir poliklinikos byra - p jei uzsiima privatininkas - klesti. cia eilinis valdzios kontroles monopolis ir nusivadovavimas. o tu cia del keliasdesimt milijonu perpardavinetoju pelno sui kazkokia kinija verki... kad kazkokiu suduku vietoj 9 centu uz 10 centu daba pirksi...
donatasv 2022-02-01 21:34
Taip visą šita nesąmonė mano manymu įvyko, ne dėl to, kad mes norim palaikyt taivani, o dėl to kad turim prezidentą karikatūrą, ir užsienio reikalų ministrą su nulinia patirtimi. Pirma padarė, o tik paskui pradėjo galvot. Aš verksiu dėl kiekvieno konservų prasikto verslo ir stumsiu ant koncervu iki pažalevimo. Man dzin kitos šalys, gyvenu Lietuvoje ir norisi, kad čia būtų kuom geriau. Smagu žiūrėt į tai kiek pasiekėm nuo neriklausomybės, nesinori, kad viskas būtų smukdo dėl avinų kaltės. Musu šeima turi mažą verslą, ir net nesinori galvot apie tai jog pabudindi is ryto ir matai, kad turi užsidaryti viend dėl neprotaujanciu žmonių kaltės... ne viena ir ne dvi dienos darbo įdėta, kelių metų įdirbis tragedija būtų.
IceBullet 2022-02-01 23:26
Pvz ant continental gaminamu Kaune elektronikos moduliu korpusu yra parasyta made in Lithuania, pats maciau. O jie skirti vw, kurie turi gamyklas Kinijoj. Taigi ne kazka siuo atveju tikiuosi vakarai susiims ir grazins visa imanoma gamyba namo, kad ir mazesnio pelno saskaita.