[Karšta tema] Kaip mažytė Lietuva dėl Taivano stojo į milžinišką ginčą su Kinija – į Lietuvos pusę stoja nedidelė Europos valstybė (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-02-01 23:28
Šeip strateginiai valstybiniu paslaugų pakeitimai nevykdomi iš lempos. Peržiūrėjus ir bandant pritaikyti kitų šalių pavyzdžius. Kokie tiksliai pakeitimai medicinoje bus daromi nesidomėjau, kiek man žinoma norima padaryti 3 pagrindinias ligonines Vilnius/Kaunas/Klaipėda, mažesniuose miestuose sumažinant specialistų kiekį. Pagrindinės paslaugos bus ir mažuose miestuose, kažkas rimčiau važiuok. Čia taip buvo sumanyta verygos, ką išmastė dulkys net nesigilinu. Visi verkia, kad kaimai paliekami mirčiai... Panašiu principu buvo arba vis dar optimizuojamos ir kitos paslaugos. Tarkim policija, 2008 metais mažame miestelyje neminėsiu katram dirbo apie 150 pareigūnų, visi plušo girti kaip arklei. Po intensyviu reformų +/- 2012/2018, liko 25. Visi verkė, kad kaimai bus išžudyti. Ar turim tokią didelę bėdą? Nusikalstamumo padaugėjo? Nemanau. Žmonių buvo spaudžiama iki minimumo, peržengus ribą, arba matant, kad yra poreikis buvo kuriami papildomi etatai. Kol atsijojamas viduriukas ir pasiekiami užsibrėžti tikslai. Jei nedarys pakeitimų, kokybei kilt nebus galimybės. Koncentruojant specialistus ir mažinant viršininkų skaičių mažinama korupcija ir gerinamas aprūpinimas įranga. Šeis laikais be įrangos specialisto darbas nelabai įsivaizduojamas. Kas geriau kaime tyrimas iš lempos, ar nuvažiuot iki miesto ir padarys kaip priklauso? Nepatogu tai, bet kokybei yra kur gerėt. Gavai tinkamą deagnoze važiuok į savo kaimą ir gydykis.
Hencia 2022-02-02 11:48
Galėtų ir kitos ES narės pasekti Lietuvos pavyzdžiu ir atidaryti Taivano atstovybes - kažin ar tada Kinija taip pat su visomis nutrauks prekybos ryšius...
Benediktas 2022-02-02 11:54
Jei nutrauktų su ES ir USA, tai jai pačiai kapec būtų. Taip, ES ir USA tereikia tik solidariems pabūti mėnesiuką.
kestutisz 2022-02-02 12:05
Ir "pirmajam pasauliui" gyvent tą mėsesiuką kitą be visko - nuo ausų krapštukų iki aifonų? Realiai labai norėčiau tai pamatyti :) Čia jum gi ne kokia juokinga pandemija būtų, nuneštų visas valdžias :) Tam ir esam tokie kaip mes - tokie mažiukai gav gav šuniukai, situacijos zondavimui...
sub 2022-02-02 12:10
Būtų gerai, bet apie vieningą europą galim tik pasvajot. Nu bent po biški va Čekai, Slovėnai ar tai Slovakai ta pačia linkme juda, palaiko mus, gal išjudins ir didžiasias nares, kurios labiau žiūri savo naudos, nei vieningos Europos Sąjungos politikos.
Talkatif 2022-02-02 18:09
Teisybės dėlei, Taivano reikalus pradėjo sukt Skvernelio vyriausybės ministras. Tada visiems dabartiniams aršiaušiems kritikams viskas gerai buvo. Kad Kinijai tai labai nepatiks buvo žinoma. Gabrielius čia eilinis kareivis. Pasismaukys ministerijoje ir tiek. Vakarų konfliktas su Kinija anksčiau ar vėliau vyks. Ne karinis, o visų pirma kultūrinis. Kinai jau visur - susipirkę verslus, nekilnojamą turtą. Jqy perka politikus. Laiko klausimas, kada pradės primetinėt savo kultūrą. Ir jei jūs nebūsit jų partijos narys ar giminė, jūs būsit tik mėsa. Kinija jau koks dešimtmetis ar du nebėra pigi gamybos šalis. Pigiau yra į pietūs nuo jos. Tik gamyba ne garažas. Ją perkelt užtrunka. Tai vyksta. Kas liečia Kinijos kūrybinį potencialą, tai jo nėra. Daug žinot Kinijos naujojo meno, muzikos? Bent ką nors žinot? Tokioj santvarkoj, kaip dabar Kinijoj, kažką naujo išrast yra sunku. Padaroma begalė klaidų, kol atrandama ir sukuriama kažkas naujo. O Rytuose klysti dažnai būna labai pavojinga.
donatasv 2022-02-02 21:13
Tauta renka atsakingus asmenis, kurie turi priimti sprendimus, eiliniai žmonės net nebūtų suzinoją apie atstovybę, jei ne kinai. Pradėta derint prie švarkelio, bet užbaigta prie lanbirbio ir jei lanbirbirbis neveiksnus, nesugeba vertinti situacijos ir priimti tinkamų sprendimų tai geresniu jo nedaro, galutiniai parašai patvirtinimai jo, tai ir atsakomybė jo. Kritikavo žaliuosius jau net šlykštu buvo jų kliedesių klausyt, atėjo pats ir parodė ką sugeba.
AAA000 2022-02-02 23:45
isivaizduojat pasaulio valdovai-nurodinetojai be penkiu minuciu man panasiau kad varzteliu jum truksta... kad poveikis butu ir kitos salys sektu - salies viduje turi but nepriekaistinga. o pas mus monopoliu sociai... ir YPAC valdisku monopoliu... ir atstovai sitam sude nardytojai, bando cia mokint pasauli kaip but nesude... skandinavu klauso nes pas juos ir salies viduje veikia tai - apie ka jie sneka. o daba kazkoks visciukas aiskina apie gerove, kai kinieciai piliecio galimybenis pralenkineja... net Afrikon daugiau investuoja - nes mato ten galimybes geresnes nei LT
AAA000 2022-02-03 00:29
as zinau sociai ju vaizdinio meno. plusta per visus galus. muzika nesidomiu. bet kelias topines dainas pasaulio mastu girdejau per radija. cia atsilike arabai manau daugiau pavaro. technologiju jie turi kruvomis. tiesiog labiau vyrauja globalios - kaip pvz greitieji traukiniai, kosmosas ir pan. japonu maglev jau galima sakyt uzmuse ir traukiniuose pazangiausi pasauly. elektromobilizme manau tuoj irgi bus. jie net greitosios ikrovos standarta turi globalu. o cia lanzberginiai vis dar kliedes apie paramas desimciai pasenusiu ikrovos tasku... 30 metu laikotarpyje... ir tau aiskins kokia LT pazangi elektromobilizme ir simtmeciais pirekyje... o tu su imortalu darniu choru dainuosit odes konservams dar benediktas ka nors pakiaukses pritarinejime. va ka as zinau tiksliai sitai nepasikeis tai tikrai.
donatasv 2022-02-03 08:33
Menas, dizainas, ne kinų sritis bet tai jiems nedidelė bėda. Visada galima nusamdyti darbuotojus iš užsienio, tai ką jie ir dabar daro. Naujo nesukuria nieko? Jiem dzin slenka išpaskos ir kopijuoja viską išeilės, tai jie įvaldę geriausiai pasaulyje.
kestutisz 2022-02-03 12:13
Tik nereikia bandyti išsukinėti dabar anūkėlio. Skvernelis ir konservatoriai - čia kaip blogas ir geras policininkas, realiai ta pati komanda, tik skirtingi vaidmenys dėmesiui nukreipti. Armonautus viešai sudegins ant pišpasių laužo ir sekantiem rinkimam formuosis būtent konservatorių (tradicinis elektoratas) + Skvernelio (na tas griežtas, bet teisingas policininkas) ašis. Blogai tai ar gerai - net nežinau, žinau tik kad nieko naujo.
Dannas3 2022-02-03 12:45
Pokštininkas tamsta esat. Kam Skverneliui eit su konservatoriais, jei pilnai užteks darbiečių ir socialdemokratu. Daug artimesnes ideologiskai partijos.