[Karšta tema] Rusija žengia daugeliui netikėtą žingsnį: užuot uždraudus - atveria duris kriptovaliutoms  ()

Dėl naujų priemonių kriptovaliutos Rusijoje bus reguliuojamos taip pat, kaip ir užsienio valiutos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų spalį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pateko į antraštes, kai paskelbė, kad ateityje jis gali leisti priimti kriptovaliutas kaip legalų mokėjimą atliekant sandorius.

Atrodo, kad šalies lyderis buvo ištikimas savo žodžiui, nes Rusijos vyriausybė antradienį paskelbė pareiškimą, jog pasiekė susitarimą su šalies centriniu banku dėl kriptovaliutų reguliavimo.

Rusijos vyriausybė kartu su centriniu banku rengia įstatymo projektą, kuris turėtų būti pristatytas vasario 18 d. Įstatymo projekte bus numatyta, kad kriptovaliutos yra ne tik skaitmeninis finansinis turtas, bet ir galiojanti valiuta.

Kriptovaliutų ateitis Rusijoje

„Vyriausybė nulėmė skaitmeninių valiutų ateitį Rusijoje. Tokio finansinio turto apyvartą reguliuos valstybė su griežtais įsipareigojimais visiems rinkos dalyviams, akcentuodama paprastų investuotojų teisių apsaugą“, – teigia Rusijos vyriausybė.

Šiuo metu kriptovaliutos Rusijoje turi būti visiškai identifikuotos per bankų sistemą arba licencijuotus tarpininkus, kad galėtų legaliai funkcionuoti. Bitkoinų sandoriai Rusijoje nėra uždrausti, tačiau jie turi būti vykdomi per banką, turintį universalią licenciją arba šalyje licencijuotą tarpusavio biržą.

Netikėtas posūkis

 

 

Pagal naująjį įstatymą daugiau nei 600 000 rublių (8 000 JAV dolerių) vertės kriptovaliutų sandoriai turėtų būti oficialiai deklaruoti Federalinei mokesčių tarnybai, kad būtų išvengta nusikalstamos veikos. Anksčiau Rusijos Federacija puikiai sekdavo ir stabdydavo nelegalią kriptovaliutų gavybą, o šalies centrinis bankas netgi ragino uždrausti kriptovaliutų gavybą ir prekybą.

 

 

Tačiau naujajam įstatymui pritarė Rusijos bankas, Finansų ministerija, Ekonominės plėtros ministerija, Federalinė mokesčių agentūra, Vidaus reikalų ministerija, Federalinė saugumo tarnyba, Generalinė prokuratūra ir kovos su pinigų plovimu stebėtojas „Rosfinmonitoring“. Pasak Rusijos laikraščio „Kommersant“, taikant naujas priemones, kriptovaliutos bus reguliuojamos lygiai taip pat, kaip ir užsienio valiutos, ir įstatymas įsigalios 2022 metų antroje pusėje arba 2023 metų pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()