[Žinios trumpai] Elonas Muskas perspėja apie „Starlink“ pavojų Ukrainos žmonėms: „Prašome naudoti atsargiai“  ()

Elonas Muskas, „SpaceX“ generalinis direktorius, perspėjo, kad jo bendrovės „Starlink“ palydovinio plačiajuosčio ryšio paslauga gali būti kitas Rusijos agresijos Ukrainoje „taikinys“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-04 [Žinios trumpai] Elonas Muskas perspėja apie „Starlink“ pavojų Ukrainos žmonėms: „Prašome naudoti atsargiai“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto saugumo tyrėjas perspėjo, kad palydovinio ryšio įrenginiai gali būti „švyturiai“, į kuriuos Rusija gali nukreipti oro antskrydžius.

„Svarbus įspėjimas: „Starlink“ yra vienintelė ne rusiška ryšių sistema, vis dar veikianti kai kuriose Ukrainos dalyse, todėl tikimybė, kad į jas bus taikomasi, yra didelė. Naudokite atsargiai“, – tviteryje parašė Muskas.

Jis paprašė vartotojų „įjungti „Starlink“ tik tada, kai reikia, ir pastatyti anteną kuo toliau nuo žmonių“ ir „uždėti lengvą kamufliažą virš antenos, kad būtų išvengta vizualinio aptikimo“.

Muskas šeštadienį pareiškė, kad „Starlink“ dabar veikia Ukrainoje ir kad „SpaceX“ siunčia daugiau stočių po to, kai Ukrainos vyriausybės pareigūnas tviteryje paprašė Musko aprūpinti konfliktuojamą šalį „Starlink“ stotimis.

Pirmadienį pranešta, kad Ukraina gavo palydovinį internetą, terminalus iš „Starlink“, tačiau interneto saugumo tyrėjas perspėjo, kad į juos gali nusitaikyti rusai.

 

„...jei #Putinas valdys orą virš #Ukrainos, vartotojų transliacijos bus švyturiais... oro antskrydžiams“, – tviteryje parašė Toronto universiteto „Citizen Lab“ projekto vyresnysis mokslo darbuotojas Johnas Scottas-Railtonas.

„#Rusija turi dešimtmečių patirtį smogdama žmonėms, nukreipdama ginklus į jų palydovinį ryšį“, – pridūrė jis „Twitter“ žinutėje, kurioje išsamiai aprašoma rizika.

 

Ministro Pirmininko pavaduotojas Mykhailo Fedorov dėkoja „Starlink“ už „ryšį miestuose ir galimybę efektyviai veikti pagalbos tarnyboms gelbstint gyvybes!“. Tačiau jis pridūrė, kad dėl Rusijos atakų prieš infrastruktūrą šaliai reikia generatorių, kad išlaikytų „Starlink“ paslaugą aktyvią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()