[Žinios trumpai] Turkija nepraleido raketų prikrauto Rusijos karo laivo, bet čia lieka vienas neaiškus klausimas  ()

Putinas prašo Ankaros praleisti pro Bosforo sąsiaurį vieną iš Maskvos karo laivų, prikrautą sparnuotųjų raketų. Tačiau Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, praeityje palaikęs glaudžius ryšius su Kremliumi, neskubėjo sutikti su prašymu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-04 [Žinios trumpai] Turkija nepraleido raketų prikrauto Rusijos karo laivo, bet čia lieka vienas neaiškus klausimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį R. T. Erdoganas pažadėjo gerbti tarptautinį Montrė paktą, ribojantį Rusijos karo laivų tranzitą iš Viduržemio jūros į Juodąją jūrą.

Jis sakė: „Turime įgaliojimus ir nusprendėme juos panaudoti taip, kad išvengtume krizės eskalavimo“.

Keturi Rusijos laivai planavo kirsti Dardanelų ir Bosforo sąsiaurius, tačiau savaitgalį jų kelionė baigėsi.

Vienas aukšto rango Vakarų diplomatas sakė: „Kas nutiks, jei Rusija nuspręs pažeisti Montrė sąlygas, kaip darė praeityje? Ar Turkija bandys perimti Rusijos karo laivą? Ar norėtume, kad jie tai darytų?“

 

Turkijai nepaklusus Kremliaus pageidavimams, Rusijos karo laivas gali tiesiog ignoruoti draudimą ir plaukti per sąsiaurį. 

Turkija jau pareiškė, kad negadins santykių nei su Rusija, nei su Ukraina. Ar tai reiškia, kad ji nebandys panaudoti jėgos nepaklusimo atveju? Kol kas tai nėra aišku. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()