[Žinios trumpai] Putinas surengė į nacių Vokietijos panašų mitingą – kai staiga per savo kalbą dingo iš televizijos transliacijos: kas nutiko? (Video)  ()

Praėjus aštuoneriems metams po to, kai Rusijos kariai užėmė Ukrainos pietinį Krymo regioną, įvykis minimas su vėliavomis mojuojančiomis miniomis Maskvos Lužnikų stadione ir specialiomis pamokomis mokyklose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskviečiai užpildė Rusijos nacionalinį stadioną mitinge, kuriame dalyvavo tokie dainininkai kaip Grigorijus Lepsas ir Polina Gagarina, taip pat Maskvos meras Sergejus Sobjaninas. Pareigūnai teigė, kad stadione susirinko daugiau nei 200 000 žmonių, nors skaičių patikrinti nepavyko.

Nepriklausoma žiniasklaida apkaltino Rusijos valdžią verčiant valstybinių įmonių darbuotojus dalyvauti, o internetiniuose skelbimuose siūlomi nedideli užmokesčiai už dalyvavimą. O mokyklose mokytojai vedė pamokas, skirtas „Krymo pavasariui“.

 

Putinas skaitė kalbą sausakimšame Maskvos Lužnikų stadione tūkstantinei auditorijai, kur jis pradėjo sveikinti Rusijos „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje, o prieš kamerą žiūrėjo į minią, mojuojančią Rusijos vėliavomis skambant Olego Gazmanovo dainai — „Pirmyn, Rusija!“

 

Tada Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas netikėtai dingo iš valstybinės televizijos transliacijos sakydamas kalbą. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad V. Putino kalba buvo nutraukta dėl techninio gedimo.

Prieš nutraukiant transliaciją, V. Putinas sakė, kad „specialiosios operacijos“ Ukrainoje tikslas yra „gelbėti žmones nuo genocido“ ir pacitavo Jono evangeliją: „Nėra didesnės meilės, kaip už tai, kad žmogus paaukoja gyvybę už draugą."

Rusijos valstybinė televizija vėliau transliavo visą V. Putino kalbą, kuri baigėsi praėjus kelioms sekundėms po pertraukimo.

Renginys buvo transliuojamas beveik visų pagrindinių Rusijos televizijos kanalų, įskaitant „Channel One“, „Russia 1“, NTV, TVC, „Match“, Penktą kanalą, REN TV, STS, TNT, TV-3, Rusija 24, OTR, „Home“ ir kt.

Kai kurie Putino mitingą lygino su nacių Vokietijos laikais. Buvęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad toks renginys primena istorines paraleles su Adolfo Hitlerio garbinimu nacių Vokietijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(7)
(6)

Komentarai ()