[Žinios trumpai] Putinas pirmą kartą po invazijos į Ukrainą gali susitikti su Joe Bidenu akis į akį: tam reikia dviejų salygų  ()

Nuo tada, kai Rusija vasario 24 d. įsiveržė į Ukrainą, šalis sulaukė precedento neturinčios tarptautinių sankcijų bangos, kuri suluošino jos ekonomiką ir privertė smukti rublio kursui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketina vėliau šiais metais dalyvauti G20 viršūnių susitikime Indonezijoje, trečiadienį pareiškė Rusijos ambasadorius Indonezijoje, atmesdamas kai kurių G20 narių siūlymus, kad Rusijai gali būti uždrausta dalyvauti šioje grupėje.

JAV ir jų Vakarų sąjungininkės vertina, ar Rusija turėtų likti dvidešimties didžiausių ekonomikų grupėje po invazijos į Ukrainą, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė diskusijose dalyvaujantys šaltiniai.

Tačiau bet koks siekis neįtraukti Rusiją greičiausiai būtų vetuotas kitų grupės narių (pirmiausia Kinijos), todėl kai kurios šalys gali praleisti G20 susitikimus, sakė šaltiniai.

Rusijos ambasadorius Indonezijoje, kuri šiuo metu užima besikeičiančią G20 pirmininkę, sakė, kad Putinas ketina vykti į Indonezijos kurortinę Balio salą, kur spalio 30-31 d. vyks G20 viršūnių susitikimas.

Indonezijos užsienio reikalų ministerija atsisakė komentuoti raginimus pašalinti Rusiją iš G20.

Šiuo metu G20 sudaro: Argentina, Australija, Brazilija, Kanada, Kinija, Prancūzija, Vokietija, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, Pietų Korėja, Meksika, Rusija, Saudo Arabija, Pietų Afrikos Respublika, Turkija, Jungtinė Karalystė, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga.

 

Antradienį Lenkija pareiškė siūliusi JAV prekybos pareigūnams pakeisti Rusiją G20 grupėje ir kad šis pasiūlymas sulaukė „teigiamo atsakymo“.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sakė, kad G20 nariai turės apsispręsti, tačiau šiuo metu šis klausimas nėra prioritetinis.

Tačiau jei Putinas dalyvaus G20 konferencijoje spalio mėnesį, tai bus pirmas kartas, kai jis susitiks su Bidenu nuo tada, kai vasario 24 d. prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą.

Tačiau tam reikia dviejų sąlygų – jei Rusija nebus išmesta iš G20 ir Putinas tikrai atvyks į konferenciją, o Bidenas panorės su juo susitikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()