[Žinios trumpai] Klampi situacija Ukrainoje verčia Putiną nebepasitikėti savo žvalgyba - jau ėmėsi griežtų veiksmų  ()

Dar prieš invaziją į Ukrainą Vladimiras Putinas viešai pažemino savo šnipų vadą Sergejų Naryškiną. Nors tas posėdis nebuvo transliuojamas tiesiogiai, žeminantys Putino žodžiai ir ypatingai nepatogus dialogas buvo palikti. Dabar, kai invazija į Ukrainą vyksta jau beveik mėnesį, Putino ir jo žvalgybos institucijų santykiai yra ypatingai prasti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Vokietijos portalas Focus.de. Rusijoje sulaikomi aukšto rango žvalgybos pareigūnai. Generolas Sergejus Beseda ir kitas žvalgybos karininkas buvo apklausti ir dabar gyvena namų arešto sąlygomis. Nacionalinės gvardijos vadas Romanas Gavrilovas buvo atleistas.

Rusijos žvalgybos ekspertas Andrejus Soldatovas teigia, kad Putinas dėl nesėkmės Ukrainoje pradeda kaltinti savo žvalgybos pareigūnus. Greičiausiai prieš invaziją atliktos analizės leido numatyti geresnę operacijos baigtį. Tai yra, tikėtina, jog Rusija nesitikėjo tokių didelių nuostolių ar ilgo karo.

Soldatovas mano, jog dabar Putinas visiškai nebepasitiki savo žvalgyba. Greičiausiai didelį nusivylimą pakeitė pasikliovimas savimi.

(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: