[Žinios trumpai] Jie krenta kaip musės: paaiškėjo priežastis, kodėl Ukrainoje taip dažnai žūsta Rusijos generolai  ()

Ukrainos pajėgos iki šiol nukovė penkis Rusijos generolus. Tokiems aukštiems kariuomenės pareigūnams tai neįprastai daug.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-22 [Žinios trumpai] Jie krenta kaip musės: paaiškėjo priežastis, kodėl Ukrainoje taip dažnai žūsta Rusijos generolai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias buvo šeštadienį, kai Ukraina pranešė, kad jos pajėgos nukovė generolą leitenantą Andrejų Mordvičiovą, kai smogė aerodromui netoli Chersono – vieno iš nedaugelio Ukrainos miestų, kurį Rusija sugebėjo užimti.

Sekmadienį Rusijos pareigūnai pranešė, kad Ukrainos pajėgos netoli apgulto Mariupolio miesto nukovė aukštąjį karinio jūrų laivyno vadą Andrejų Paly.

Rusijos generolai taip dažnai žūsta Ukrainoje iš dalies dėl to, kad jiems sunku priversti šauktinius vykdyti įsakymus. Todėl generolai priversti atsidurti arti fronto linijos ir tampa potencialiu taikiniu, žurnalui „Foreign Policy“ sakė vienas Europos diplomatas, informuotas apie žvalgybos ataskaitas.

Rusijos kariuomenė invazijoje į Ukrainą kartu su nuolatine kariuomene naudoja šauktinius, nors žadėjo, kad to nedarys. Ekspertai teigia, kad šauktiniai kariai dažnai yra prastai parengti ir turi žemą moralę.

Pareigūnas sakė, kad per konfliktą žuvo apie 20% aukščiausių Rusijos vadų, dėl to sumažėjo jos karinis efektyvumas ir stabdomas jo judėjimas.

 

Ši teorija patvirtina ataskaitą, kurią pirmadienį paskelbė „Business Insider“ žurnalistas Christopher Woody.

Ataskaitoje cituojamas JAV pareigūnas, teigiantis, kad Rusijos generolai iš prigimties yra labiau rizikuojantys nei jų kolegos JAV dėl Rusijos vadovybės struktūros, kuri suteikia žemesnio rango karininkams mažiau autonomijos ir reikalauja glaudesnio generolų dalyvavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)

Komentarai ()