[Žinios trumpai] Ukraina skaičiuoja, kad maisto ir amunicijos okupantams pakaks tik dar trims dienoms  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, atkreipdamos dėmesį į Rusijos pajėgas kamuojančias logistikos problemas, skaičiuoja, kad atsargų okupantams pakaks vos trims dienoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie rusų atsargų tiekimo problemas kalbama nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Rusijos pajėgų konvojai pakankamai anksti ėmė stoti pritrūkę degalų, vėliau pastebėta, kad rusų kariams nepakanka ir maisto. Tai nulėmė visa eilė skirtingų priežasčių - nuo ukrainiečių smūgių rusų tiekimo konvojams, iki neplanuotai ilgai besitęsiančios atakos. Negalima pamiršti ir to, kad Baltarusijoje, iš kurios taip pat vykdomas Ukrainos puolimas, nuolat gadinami geležinkeliai, kad rusų pajėgoms Ukrainoje nebūtų lengva.

Dabar Generalinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų štabas praneša, kad šalyje esantiems okupantams amunicijos ir maisto atsargų pakaks ne daugiau nei trims dienoms. Degalų situacija yra panaši, nors autocisternos dar rieda.

Per pastarąją parą Ukrainos pajėgos numušė vieną lėktuvą, 6 nepilotuojamus orlaivius bei du sraigtasparnius. Pastebima, kad per pastarąją parą suaktyvėjo priešo aviacija. Baltarusijoje vykdoma intensyvi propagandos kampanija, siekiant įtikinti vietos kariuomenę prisidėti prie Ukrainos puolimo.

 

Pastebima, kad atsargų stokojantiems rusų okupantams trūksta ir motyvacijos. Ukraina praneša ir apie nepaklusnumo akcijas - Sumų regione maždaug 300 rusų karių atsisakė vykdyti puolimą ir paliko vietovę su 70 karinės technikos vienetų.

(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: