[Žinios trumpai] Ukraina įvardins pasaulio įmones, kurios uždirba pinigus iš ukrainiečių kraujo – pastarosios prašo „susitarti“  (6)

Užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba paskelbė griežtą URM poziciją prieš įmones, kurios nenori palikti Rusijos rinkos. Tokias įmones Ukraina įvardins viešai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei atvirai, ne visi savo noru palieka Rusijos rinką. Mes aktyviai skatiname ją palikti. Tai vienas iš mano asmeninio darbo ir Užsienio reikalų ministerijos prioritetų. Dabar problemiškiausios įmonės yra „Nestle“ ir „Unilever“ bei jų buitinė chemija, prie kurios visi esame įpratę. Toliau dirbsime su „TetraPack“ įmone, kuri apima iš esmės viską, kas gaminama ir saugoma pakuotėse, – sakė ministras.

Anot jo, yra daug specifinių įmonių: „Įmonė, kuri tiekia Rusijai kažkokius guolius, yra niekam nežinomo pavadinimo. Jei tie guoliai nebus tiekiami į Rusiją, tai jie negalės gaminti tam tikros karinės technikos. Mes žinome šias įmones ir dirbame ties jomis“.

Jis taip pat teigė, kad atitinkami laiškai buvo išsiųsti Prancūzijos bendrovėms „Auchan“ ir „Leroy Merlin“, kurios atsisakė nutraukti veiklą Rusijos Federacijoje. „Mes nesustosime, reikia išeiti iš Rusijos rinkos. Ne tik dėl moralinių, bet dėl ​​praktinių ir verslo priežasčių. Verslas mato, kad Rusijos ekonominė politika yra nenuspėjama ir kelia didelę verslo riziką. Be to, mokėti mokesčius šalyje, kuri žudo vaikus, iš principo yra amoralu“, – kalbėjo ministras.

 

Jis teigė, kad kai kurios įmonės prašo, kad jos nebūtų minimos ar viešai kritikuojamos. „Iš anksto noriu pasakyti, kad šias įmones vadinsime vardais, dabar jos kreipiasi į mus: „Jūs negalite mūsų viešai kritikuoti. Galime susitarti.“ Sakome – ne, jei pasiliksite Rusijos rinkoje, būsite įvardinti. Ir aš, ir visas pasaulis žinosime, kad uždirbate pinigus iš ukrainietiško kraujo“, – sakė Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(70)
(0)
(70)

Komentarai (6)