[Žinios trumpai] Vyksta dideli pokyčiai Kinijoje: nustojo teisinti Rusiją  ()

Kinija fiksuoja informacijos politikos pokyčius ir demonstruoja pasirengimą išgirsti Ukrainos pusę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-23 [Žinios trumpai] Vyksta dideli pokyčiai Kinijoje: nustojo teisinti Rusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Censor.NET, apie tai „Facebook“ parašė liaudies deputatas Jegoras Černevas.

„Iš naujausių Kinijos stebėjimų. Pirmiausia Kinijos žiniasklaida pradėjo prašyti interviu. Tai rodo vidaus informacijos politikos pasikeitimą. Jie pasiruošę išgirsti Ukrainos pusę. Žinome, kad visa Kinijos žiniasklaida kontroliuojama, o tai reiškia užsienio politikos pasikeitimą dėl karo Ukrainoje“, – rašė liaudies deputatas.

Jis taip pat pažymėjo, kad nors Kinijos žiniasklaida vis dar perkelia dėmesį į humanitarinį komponentą, ji jau „nustoja teisinti Rusiją ir karą pradeda vadinti karu“.

Be to, Černevo pastebėjimais, Kinija vis dažniau kalba apie Ukrainos teritorinio vientisumo svarbą ir neleistinumą kariniu būdu spręsti problemų.

Liaudies deputatas pažymėjo, kad Kinijos žurnalistai vis dar klausinėja apie „nacius“, kurių nuotraukas jie esą matė Ukrainoje. Bet jis jiems aiškina, kad tokios marginalios srovės kaip neonacizmas neturi palaikymo Ukrainos visuomenėje, joms nėra atstovaujama parlamente, „o vienišų paauglių galima rasti bet kurioje pasaulio šalyje“.

 

„Taigi, nepaisant kai kurių Kinijos požiūrio į esamą geopolitinę situaciją ypatumų, Ukrainoje vyksta reikšmingas poslinkis. Kol kas nesakysiu, kad Kinija yra mūsų pusėje, bet mes link to dirbame“, – rašė Černevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()