[Žinios trumpai] Izraelis uždraudžia Ukrainai įsigyti šnipinėjimo programas „Pegasus“: kas vyksta?  (5)

Izraelis uždraudžia Ukrainai įsigyti šnipinėjimo programas „Pegasus“. Šaltinių teigimu, Izraelio valdžia bijo bet kokių žingsnių, kurie sukels konfrontaciją su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio kariuomenė neleido Ukrainai įsigyti „Pegasus“ šnipinėjimo programų, baimindamasi Rusijos atsako.

Apie tai rašo „The Washington Post“, remdamasis šaltiniais ir Vakarų žvalgybos atstovais. Pareigūnai Izraelyje baiminasi žingsnių, kurie sukels konfrontaciją su Rusija.

„Pegasus“ yra viena iš sudėtingiausių išmaniųjų telefonų šnipinėjimo programų. Programinę įrangą sukūrė „NSO Group“. Užkrėtę „Android“ ar „iOS“ sistemas išmanieji telefonai virsta visaverčiais sekimo įrenginiais.

Izraelio gynybos eksporto kontrolės agentūra atmetė licenciją, leidžiančią „NSO Group“ parduoti visoje Ukrainoje. Manoma, kad tai įvyko dar 2019 m., tačiau tiksli data neaiški.

Izraelio gynybos ministerija pripažino, kad išduodama „Pegasus“ licenciją atsižvelgia į daugybę veiksnių.

„Priimant politinius sprendimus dėl eksporto kontrolės atsižvelgiama į saugumo ir strateginius sumetimus, įskaitant tarptautinių susitarimų laikymąsi“, – teigiama pranešime.

 

Skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas, bendraudamas su leidiniu, nepatvirtino Ukrainos ketinimo pirkti „Pegasus“ programinę įrangą, tačiau pripažino, kad valstybė ieško Izraelio technologijų.

„Izraelio vyriausybė šiuo metu nedalyvauja diskusijose apie puolamąsias technologijas, tačiau mes nuolatos deramės su daugeliu Izraelio įmonių. Turime pakankamai galimybių laimėti (karą su Rusijos Federacija – red.)“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(4)
(2)

Komentarai (5)