[Žinios trumpai] Aiškėja, kas darosi Kryme ir kodėl iš jo bėga gyventojai: pagrindinis rusų taikinys - vyrai  (1)

Krymo totoriai šantažuojami panaudojant jėgą prieš jų artimuosius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-30 [Žinios trumpai] Aiškėja, kas darosi Kryme ir kodėl iš jo bėga gyventojai: pagrindinis rusų taikinys - vyrai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai okupuotame Kryme vykdoma priverstinė vyrų mobilizacija dalyvauti kare su Ukraina.

Apie tai Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisarė Liudmila Denisova paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“ ir paragino pasaulio bendruomenę reaguoti į šį faktą, siekiant padidinti sankcijų spaudimą Rusijos Federacijai.

Anot jos, tradiciškai šaukimai į kariuomenę pusiasalyje turėtų prasidėti balandį, tačiau jau kovo 29 dieną Simferopolyje planuota surengti instruktorių ir metodinius susitikimus su projektų komisijų pirmininkais, apygardų kariniais komisarais ir kitais pareigūnais bei personalu, kurie dalyvaus šaukimų organizavimuose.

„Krymas jau aktyviai sulaukia šaukimų į kariuomenę. Kad išvengtų baudžiamųjų įsakymų, karinio amžiaus vyrai bando palikti pusiasalio teritoriją per Rusijos Federaciją, nes kelias į žemyninę Ukrainos dalį yra uždarytas“, –sakė Denisova.

Pasak jos, tarp jėga siunčiamų į karą su Ukraina yra ir Krymo totorių, kurie negali atsisakyti, nes jiems grasinama panaudoti jėgą prieš artimuosius.

„Priverstinę mobilizaciją draudžia tarptautinė humanitarinė teisė, Ženevos konvencijos dėl civilių asmenų apsaugos karo metu 51 IV straipsnis draudžia okupacinei valstybei saugomus asmenis, t. y. tuos, kurie nėra konflikto ar okupacinės valstybės piliečiai, tarnauti jos ginkluotose ar pagalbinėse pajėgose. Kreipiuosi į pasaulio bendruomenę reaguoti į šį faktą, siekiant padidinti sankcijų spaudimą Rusijos Federacijai, siekiant išlaisvinti visą Ukrainos teritoriją iš okupantų kariuomenės ir deokupuoti teritorijas“, – ragina Denisova.

 

Tuo tarpu „antroji pasaulio armija“ ir toliau patiria didelių nuostolių. Nuo karo pradžios užpuolikai  prarado apie 16,6 tūkst. karių. Dėl visiško rezervų trūkumo okupantai net telkia skolininkus ir turinčius mokėti alimentus karui su Ukraina. Už terorą ir genocidą jie žada atleisti nuo visų kreditinių įsipareigojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai (1)