[Žinios trumpai] Vokietijoje vos neįvyko galingas teroristinis aktas: šalyje planavo nuversti vyriausybę ir sukelti „pilietinį karą“  (2)

Valstybinis kriminalinės policijos biuras (LKA) Maince (Vokietija) paskelbė apie kelis areštus, susijusius su dešiniojo sparno teroro grupuote, kuri planavo nuversti Vokietijos vyriausybę ir sukurti „į pilietinį karą panašią“ situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak policijos pareiškimų, grupuotė „Vereinte Patrioten“ (vok. „Vieningieji patriotai“) naudojosi grupiniu pokalbiu, kad suplanuotų daugybę sprogdinimų šalyje, siekiant nuversti Vokietijos vyriausybę.

Tyrimai atskleidė, kad planuoti sprogdinimai buvo nukreipti visų pirma į Vokietijos energetikos infrastruktūrą, nes teroristai manė, kad tokie išpuoliai gali sukelti „ilgalaikius elektros energijos tiekimo nutrūkimus visoje šalyje“, o tai galiausiai gali sukelti „į pilietinį karą panašią situaciją“.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6219

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tačiau policijos ataskaitose pažymima, kad „Vereinte Patrioten“ teroro planai neapsiribojo bombardavimo išpuoliais ir kad jie taip pat apėmė planus pradėti daugybę kitų smurtinių veiksmų visoje šalyje.

Policijos pranešimas buvo paskelbtas trečiadienį, praėjus maždaug savaitei po dar vieno policijos reido prieš su naciais susijusias grupes, tokias kaip „Atomwaffen Division“ (AWD), „Combat 18“ (C18) ir „Knockout 51“ (K51).

Reaguodami į šią naujieną, žmonės išreiškė vis didesnį susirūpinimą dėl galimo dešiniųjų grupuočių atsiradimo visoje Europoje, perspėdami, kad tai ypač kritinis laikas žemynui, kuris jau dabar susiduria su didžiausiu kariniu konfliktu nuo Antrojo pasaulinio karo, nes Rusija tęsia savo invaziją į Ukrainą.

 

Kiti komentatoriai gyrė Vokietijos policijos padalinius už greitas ir veiksmingas sekimo operacijas, kurios sustabdė dešiniųjų ekstremistines grupuotes, iki tol kol šios sėkmingai užpuolė savo taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai (2)