[Žinios trumpai] NASA mokslininkas ėmėsi drastiškų priemonių, kad atkreiptų dėmesį į artėjančią katastrofą: „visa Žemė taps negyvenama, bet niekas į tai nereaguoja!“ (Video)  (2)

Peteris Kalmusas, NASA agentūros reaktyvinių variklių laboratorijos Kalifornijoje klimato mokslininkas, praėjusią savaitę prisirakino prie „JP Morgan Chase“ banko, protestuodamas prieš vyriausybės neveiklumą klimato kaitos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalmusas paskelbė dienos įvykių vaizdo įrašą socialiniame tinkle „Twitter“.

Klipe matoma, kaip Kalmusas sako aistringą kalbą, gestikuliuodamas laisva ranka, o jo kairysis riešas yra prirakintas antrankiais prie durų.

„Prarasime viską“, – sakė Kalmusas kitame vaizdo klipe, kurį paskelbė žiniasklaida. „Ir mes nejuokaujame, nemeluojame, neperdedame“.

Kalmusas rėžė itin emocingą kalbą apie liūdną gyvybės Žemėje likimą.

„Esu čia, nes mokslininkų nesiklausoma. Esu pasirengęs rizikuoti dėl šios nuostabios planetos, – sakė Kalmusas, – dėl savo vaikų.“

Atvykus policijai Kalmusas buvo suimtas, o vėliau tviteryje paskelbė, kad mokslininkai visame pasaulyje taip pat buvo nuvežti į kalėjimą dėl panašių protestų.

Kalmusas dabar yra laisvas ir nuo tada, kai išėjo į laisvę, įnirtingai tviteryje rašo apie klimato kaitą. Jis taip pat parašė pranešimą „ The Guardian“, paaiškindamas savo veiklą ir kodėl grupė pasirinko būtent „JP Morgan Chase“ banką.

 

 

Kalmusas turi teisę susirūpinti. Artėjančios klimato katastrofos ženklai yra aplink mus, tačiau Kalmusas pabrėžia, kad nepaisant to, kad Žemė ateityje gali būti negyvenama, istorijos apie baisius mokslininkų įspėjimus retai patenka į pirmuosius puslapius.

„Žemė yra kelyje, kad taptų negyvenama“, – sakė Kalmusas, pateikdamas nuotrauką su straipsnio ištrauka iš laikraščio. Ir kaip matyti, „istorija paskelbta vos 3 puslapyje“.

Arba tos istorijos greitai turi pasirodyti pirmuosiuose puslapiuose, arba galime jas skaityti kokioje nors postapokaliptinėje dykvietėje, perspėja susijaudinęs mokslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(11)
(14)

Komentarai (2)