[Žinios trumpai] NASA dar šiais metais išbandys milžiniškos „laidynės“ technologiją, kuria be raketų galėtų paleisti palydovus į kosmosą (Video)  (7)

Bandomasis skrydis „SpinLaunch“ technologija, NASA suteiks vertingos informacijos apie galimas būsimas komercinio paleidimo galimybes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-18 [Žinios trumpai] NASA dar šiais metais išbandys milžiniškos „laidynės“ technologiją, kuria be raketų galėtų paleisti palydovus į kosmosą (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) planuoja vėliau šiais metais išbandyti netradicinę sistemą, skirtą mažiems objektams paleisti į žemąją Žemės orbitą.

Kosmoso agentūra pasirašė susitarimą su Kalifornijoje įsikūrusiu startuoliu „SpinLaunch“, kad išbandytų savo nepaprastą sūkurinio paleidimo į kosmosą technologiją, kuri pagreitina nešančiąją raketą iki hipergarsinio greičio, naudodama elektrinę centrifugą.

Sistema siekiama, kad kosminiai paleidimai būtų prieinamesni ir draugiškesni aplinkai. Jau keletą mėnesių „SpinLaunch“ vykdo savo sistemos bandymus Naujosios Meksikos dykumoje (JAV) ir netgi atliko sėkmingą pirmąjį bandymą 2021 m. spalį, kai nusviedė 3 m ilgio objektą į tūkstančių metrų aukštį.

Dabar bandomasis skrydis, kurio tikimasi vėliau šiais metais, NASA suteiks vertingos informacijos apie galimas būsimas komercinio paleidimo galimybes, sakė „SpinLaunch“. Bendrovė taip pat pareiškė, kad Kosmoso akto susitarimas yra NASA skrydžių galimybių programos dalis, kuri padeda demonstruoti technologijas, kurios galėtų padėti agentūros mokslo ir tyrimams ir paskatinti privačios erdvės skrydžių pramonės augimą.

„Kinetinė“ paleidimo sistema, kuri laikoma ekologiška alternatyva raketų paleidimams, veikia daugkartinio naudojimo raketą pritvirtinant prie milžiniškos besisukančios rankos elektrinėje vakuuminiu būdu uždarytoje centrifugoje (33 m skersmens) ir sukant ją kelis kartus didesniu greičiu nei garsas. Tada raketa paleidžiama, o po to ji šauna į kosmosą, kad iškeltų į žemosios Žemės orbitą naudingus krovinius, pavyzdžiui, mažus palydovus.

 

Milžiniška svaidymo mašina yra „Spaceport America“, Naujojoje Meksikoje. Ji yra šiek tiek aukštesnė už Laisvės statulą. Nors NASA planuoja išbandyti nepaprastą mašiną vėliau šiais metais, „SpinLaunch“ siekia pradėti savo pirmuosius bandomuosius skrydžius orbitoje 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai (7)