[Žinios trumpai] NASA į kosmosą siunčia nuogų žmonių nuotraukas: kam to prireikė? (Foto)  (4)

Tikėdamiesi patraukti ateivių dėmesį NASA mokslininkai planuoja į kosmosą siųsti nuogų žmonių nuotraukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai mano, kad tinkamą kontaktą su kita gyvybės forma galima užmegzti siunčiant pikselių iliustraciją, kurioje nuoga moteris ir vyras mojuoja „labas“.

Šis žingsnis yra dalis projekto „Švyturys galaktikoje“ (BITG), kuriuo siekiama nusiųsti žinią kitoms kosmoso civilizacijoms, kviečiant jas susisiekti su žmonėmis.

Be pikselių iliustracijų, mokslininkai taip pat įtraukė gravitacijos ir DNR vaizdavimą.

Mokslininkai mano, kad dvejetainiu kodu užkoduotą žinutę greičiausiai supras ateiviai.

„Nors matematikos samprata žmogiškąja prasme yra potencialiai neatpažįstama nežemiškam intelektui, dvejetainė sistema yra universali visuose intelektuose“, – teigiama mokslininkų oficialiame projekto dokumente.

 

„Dvejetainė yra paprasčiausia matematikos forma, nes ji apima tik dvi priešingas būsenas: nulį ir vieną, taip arba ne, juodą arba baltą, masę arba tuščią erdvę“.

Jie pridūrė: „Siūloma žinutė apima pagrindines matematines ir fizines sąvokas, skirtas sukurti universalias komunikacijos priemones, po kurių pateikiama informacija apie biocheminę gyvybės Žemėje sudėtį, Saulės sistemos laiko žymą Paukščių Take, taip pat skaitmeniniai Saulės sistemos ir Žemės paviršiaus vaizdai“.

 

Pažymėtina, kad tai nepirmas kartas, kai mokslininkai į kosmosą bandė perduoti nuogų žmonių nuotraukas.

1972 m. „Pioneer 10“ ir 1973 m. „Pioneer 11“ misijose buvo nuogų žmonių iliustracijos, pritvirtintos prie antenų, pasiruošusių ir laukiančių bet kokių ateivių, kuriems gali patikti žvilgtelėti į keistus aparatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai (4)